Mikkeli-Juva viitostieremontille 20 miljoonaa

Hallitus lupaa viitostielle Mikkelin ja Juvan välille 20 miljoonaa euroa. Asiasta päätettiin torstaina kehysriihessä. Viitositelle on suunniteltu sadan miljoonan euron remonttia. Vielä on epäselvää onko kyse aloitusrahasta vai kokonaisratkaisusta.

Liikenneministeri Merja Kyllönen toteaa, että pakettiin otettiin varsinkin liikenteen pullonkauloja niiltä alueilta, jotka aiempina vuosina ovat jääneet ilman rahoitusta. Kyllösen mukaan pyrkimys on ollut katsoa koko maan liikenneverkostoa tasapainoisesti.

Pohjois-Savon ely-keskuksen johtaja Petri Keränen otti uutiset vastaan hieman hämmentyneenä.

- Uutinen on toisaalta hyvä, on saatu jotakin, mutta toisaalta kysymys on sitten vain 20 miljoonasta ja hankkeen kustannusarviohan on lähes sata miljoonaa. Eli jos kysymys on siitä, että hankkeelle saadaan kokonaisuudessaan vain tuon verran rahaa niin se tarkoittaa hankkeen palastelua osiin, Keränen sanoo.

On mahdollista, että kyseessä on aloitusraha ja lisää rahassa on luvassa myöhemmin. Keräsellä ei kuitenkaan ollut vielä torstaina tietoa siitä, onko kyse kokonaissummasta vai vain osasta.

- Tämä lähtee purkautumaan nyt niin, että kehysriihen päätökset menevät liikenneviraston johtoryhmään. Viraston johdon kanssa aloitetaan sitten neuvottelut siitä milloin araha on käytössä ja mikä on näkemys siitä, onko kyse aloitusrahasta, koska se vaikuttaa tehtävään työhön. Jos jatkorahoituksesta ei ole tietoa niin silloin täytyy tehdä sellaiset työt, jotka voivat jäädä vuosiksi sellaiseksi, Keränen sanoo.

Valtatien 5 Mikkeli–Juva kehittämishanke on esitetty hallituksen liikennepoliittiseen selontekoon sisältyvässä investointiohjelmassa vuoden 2011 jälkeen aloitettavana hankkeena. Hankkeen rakentaminen kestää kahdesta kolmeen vuotta.