1. yle.fi
  2. Uutiset

Raideliikenteen pullonkauloihin tulossa helpotusta

Hallitus on sopinut raideliikenteen ongelmakohtien parantamisesta. Takkuista Helsinki-Riihimäki-rataosuutta parannetaan 150 miljoonalla eurolla. Lisäksi hallitus päätti satsata sata miljoonaa euroa Helsingin ratapihan parantamiseen.

Teksti-TV Helsinki
IC2-juna lähdössä Pasilasta kohti Turkua
Yle

Helsingin ratapihan ahtaus on vaikeuttanut junaliikenteen parantamista. VR on vaatinut valtiolta toimia tilanteen helpottamiseksi jo pitkään.

Myös Helsinki-Riihimäki-välin tukkoisuus on ollut jo pitkään tiedossa. Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) on tyytyväinen, että nyt tilanteeseen on luvassa selkeä muutos.

- Olen äärimmäisen tyytyväinen siitä, että näitä pullonkauloja pystytään nyt korjaamaan. Kun puhutaan ratapihan toiminnan parantamisesta, se on ollut jo pitkään puheissa ja nyt raideliikennettä pannaan kuntoon.

Pikaista helpotusta ei ole tulossa, mutta rahat parannusten aloittamiseen on nyt olemassa, Kyllönen lupaa.

- Se on monen vuoden prosessi, yhdessä vuodessa kaikkia ongelmia ei toki pureta.

Myös teille rahaa

Pääkaupunkiseudulle rahaa on tulossa raideliikenteen parantamisen lisäksi muun muassa Kehä III:n remonttiin 110 miljoonaa ja Kehä I:sen kehittämiseen 35 miljoonaa euroa.

Kyllösen mukaan näillä rahoilla voidaan vähentää ruuhkia ja liikenneongelmia pääkaupunkiseudulla.

- Kehä III:nkin pullonkaulat ovat olleet pitkän aikaa keskusteluissa. Siellä on meluntorjuntatarvetta ja jos rakennetaan uutta ympäristöystävällisempää teollisuutta tienvarteen, on liikenneyhteyksienkin oltava kunnossa, Kyllönen sanoo.

Hallituksen kehysneuvotteluissa sovittiin varsin suuresta liikennepaketista. Kokonaisuudessaan liikenneratkaisuille on luvassa miljardi euroa rahaa.

Lähteet: Yle Helsinki

Lue seuraavaksi