Katie Melua nousi maailmantähdeksi vanhempien tuella

Georgialaissyntyinen brittilaulaja Katie Melua aloitti laulamisen 7-vuotiaana. Ylen aamu-tv:n haastattelussa hän kertoo rakastavansa muiden artistien keikoilla käymistä ja äitinsä ruokaa.

Ylen aamu

Georgialaissyntyinen brittimuusikko Katie Melua julkaisi uuden albuminsa Secret Symphonyn kaksi viikkoa sitten. Suomessa pehmeä-ääninen laulaja vierailee uuden levynsä pr-kiertueella.

Nyt 27-vuotias Katie Melua oli 19, kun hänen ensimmäinen levynsä Call of the Search nousi Britannian myyntilistojen kärkeen. Musiikki on kuulunut hänen elämäänsä lapsuudesta lähtien.

- Aloitin laulutunnit 7-vuotiaana kotimaassani Georgiassa. Laulujen kirjoittamisen aloitin, kun olin 15-vuotias. Onnekseni vanhempani todella tukivat minua ja näkivät, että musiikki oli intohimoni. En koskaan ajatellut kuuluisuutta, vaan halusin tehdä musiikkia, Katie Melua kertoo.

Kolmannen albuminsa myötä vuonna 2007 Katie Melua nousi eniten myyväksi naisartistiksi Britanniassa. Yhteensä Melua on myynyt 7 miljoonaa albumia.

Maailmantähti ei synnyinmaassaan herätä huomiota

Melua rakastaa muiden artistien musiikin kuuntelemista.

- Rakastan keikoilla käymistä ja sellaisten uusien artistien näkemistä, jotka eivät vielä ole suuria tähtiä vaan nousussa, Melua toteaa.

Katie Melua kertoo Aamu-tv:ssä, että synnyinmaassaan Georgiassa hän rakastaa varsinkin ruokaa. Hän kertoo pitävänsä etenkin äitinsä laittamista ruuista. Meluan mukaan Georgiassa ihmiset tuntevat hyvin hänen musiikkinsa, mutta maailmantähti voi liikkua kaduilla kuin kuka tahansa.

- Kun menen käymään Georgiassa, minua ei juurikaan tunnisteta, Melua kertoo.

Lähteet: Yle Uutiset