1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Satakunta

Porispere 2012: Kovia kotimaisia ja Ramones-legenda

Toista kertaa Porin Kirjurinluodossa järjestettävän Porisperen ohjelmisto on järjestäjien mukaan entistä monipuolisempi. Lauantai säilyy kuitenkin metallipainotteisena ja sunnuntai on suunnattu koko perheelle. Festivaalin legendaosastoa edustaa The Ramones -yhtyeen rumpali Marky Ramone Blitzkrieg -orkestereineen. Mukana ovat myös mm. Turbonegro, Amorphis, Satyricon, PMMP.

Teksti-TV Satakunta
Porispere 2011, Jukka Poika
YLE / Päivi Meritähti

Porispere järjestetään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Kirjurinluodossa Porissa. Festivaalitirehtööri Harri Vilkuna sanoo haluavansa vakiinnuttaa nyt toista kertaa pidettävän Porisperen oleelliseksi osaksi kotimaista festivaalikenttää.

- Konkreettisemmalla tasolla tarkoituksena on tänä vuonna ainakin kehittää festivaalialueen infrastruktuuria ja erilaisia oheistoimintoja.

Festivaalinkärkiesiintyjiä ovat uutta tulemistaan tekevä norjalainen shock rock -yhtye Turbonegro ja niin ikään norjalainen black metal -suuruus Satyricon. Festivaalin legendaosastoa edustaa The Ramones -yhtyeen rumpali Marky Ramone Blitzkrieg -orkestereineen. Muista ulkomaisia esiintyjiä ovat mm. yhdysvaltalainen trash metal -konkari Sacred Reich.

Festivaalin kotimaisia nimiä ovatt Stam1na, Chisu, Amorphis, PMMP, Elokuu ja teinitähti Robin. Punk-suosikki Kakkahätä -77 puolestaan päättää uransa Porispereen.

- Pyrimme vuosittain yllättämään yleisömme. Porilainen omalaatuisuus on kaivo, josta on hyvä ammentaa ideoita. Tänä vuonna festivaalin juontaa Antti Virmavirta.

Porispere sai alkunsa kapinaliikkeestä, joka sai alkunsa kun Sonisphere lähti Porista Helsinkiin. Viime vuonna Porisperen yleisömäärä oli 9 000. Uusi festivaali sai Vuoden kaupunki- ja Porilainen Maineteko -palkinnot.

Porispere soi Porin Kirjurinluodossa 3. - 5.8.2012.

Lähteet: Yle Satakunta

Lue seuraavaksi