Viitostien jatkorahoitus huolestuttaa

Viitostie ry:n puheenjohtaja Markku Kakriainen pelkää, että viitostieremontin rahoituksen pilkkominen vaikeuttaa koko remontin toteuttamista. Päätökset venyvät niin pitkälle, että vaalipiiriuudistuskin ehtii vaikuttaa edunvalvontaan.

Viitostie Kuva: YLE / Petri Kosonen

Viitostien korjaaminen Mikkelin ja Juvan välillä on yhä epävarmoissa kantimissa. Vaikka eilen kehysriihessä luvatusta 20 miljoonasta on puhuttu osarahoituksena, on jatkorahoituksen saaminen yhä tiukan poliittisen väännön takana.

- Saamieni tietojen mukaan se oli alunperin sata miljoonaa siellä teksteissä, mutta viimeisessä vaiheessa enää 20 miljoonaa. Mutta on kirjattu kuitenkin, että se on osa valtatie 5:n parantamista välillä Mikkeli-Juva, Viitostie ry:n puheenjohtaja Markku Kakriainen sanoo.

Kakriainen ei uskalla suoralta kädeltä luottaa siihen, että osarahoitus todella saa jatkoa.

- Varmasti on iso vääntö, koska eletään aika tiukkoja aikoja. Jos vertaa sitä, että Pori-Turku- ja Luumäki-Lappeenranta-väleillä on koko summa mainittu nyt päätöksissa ja Mikkeli pilkottiin niin kyllähän tässä pikkasen perhosia vatsassa on, että mitä tämä merkitsee. Jatkorahoitus riippuu nyt meidän kansanedustajista, jotka siellä päätöksiä tekee.

Kakriainen pelkää myös vaalipiiriuudistuksen heikentävän viitostien jatkorahoitusmahdollisuuksia.

-Kun ollaan osa Kymeä ja Etelä-Karjalaa niin miten suuri mielenkiinto on sitten perämetsiin.

Kakriaisen mukaan nyt on olennaisen tärkeää, että vireillä olevaan liikennepoliittiseen selontekoon kirjataan selkeästi viitostien remontin jatkorahoituksen toteutuminen. Selonteossa määritellään liikennepolitiikan linjaukset ja toimenpideohjelma vuoden 2022 loppuun.

Liikenneviraston pääjohtaja Juhani Tervalan mukaan nyt annetut 20 miljoonaa euroa on kohdennettu nimenomaan Mikkelin kohdan korjaamiseen.

- Se tehdään aluksi ja sitten katsotaan rahoitustilanteen mukaan jatkoa. Kyllä aikeissa on jatkaa korjauksia koko Mikkeli-Juva-välille, mutta ei ole selvää minä vuonna työ jatkuu.