1. yle.fi
  2. Uutiset

Lohta aasialaisittain ja soija-sesamvinegretteä

Tällä kertaa valmistetaan suhteellisen kevyttä ruokaa, lohta aasialaisittain. Lisukkeeksi valmistetaan filokasvisrullia. Filotaikinan käsittelyssä on oltava nopea, ettei se ehdi kuivua. Itämaista makua tähän ruokaan antaa korianteri ja soija sekä seesaminsiemenet.

Voita & Sokeria
Lohta aasialaisittain ja soija-sesamvinegretteä
Lohta aasialaisittain ja soija-sesamvinegretteäProcam / Yle

Korianteripaahdettua lohta (4 hengelle)

600 g lohta

suolaa

mustapippuria

jauhettua korianteria

Poista lohesta nahka. Leikkaa file pitkittäin noin 5 senttiä leveiksi tangoiksi. Mausta jokainen tanko kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle korianteria. Paahda tankojen pinnat nopeasti kuumalla pannulla. Laita tangot pellille ja peitä huolellisesti foliolla. Kypsennä lohta 60 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Anna kalojen vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Soija-sesamvinaigrette

2 shalottisipulia

1 ½ dl sokeria

1 dl balsamico-etikkaa

1 dl soijaa

seesaminsiemeniä

2 dl rypsiöljyä

mustapippuria

Kuori ja hienonna shalottisipulit. Sulata sokeri kuivassa kattilassa ja kun sokeri on sulanut, lisää shalotit. Pyöräytä sekaisin ja lisää balsamico ja soija ja keitä kunnes jäljellä on 2/3 osaa. Lisää seesaminsiemenet ja rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi. Mausta mustapippurilla.

Filokasvisrullat

3 arkkia filotaikinaa

1 dl voisulaa

10 cm pala purjoa

10 cm pala kesäkurpitsaa

öljyä

suolaa

mustapippuria

Halkaise purjo ja huuhtele huolellisesti. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa tulitikun paksuisiksi suikaleiksi. Suikaloi myös purjo. Kuullota molempia hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.

Laita yksi filotaikinalevy työlaudalle ja voitele kauttaaltaan voisulalla. Laita päälle toinen levy ja voitele. Tee samoin kolmannelle levylle. Leikkaa filotaikinalevy n. 10 cm x 10 cm paloiksi. Laita jokaisen levyn reunaan kasviksia ja rullaa rullaksi. Voitele rullat ja paista noin 200 asteissa uunissa viitisen minuuttia.

Lähteet: Ohje: Juha Turtiainen

Lue seuraavaksi