Kiuru lupaa: Myös Pori-Rauma -tieosuus saa rahaa

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) vakuuttaa, että myös Rauman ja Porin välisen tieosuuden kunnostus alkaa jo tällä vaalikaudella. Sekä ely-keskuksesta että liikenneministeriöstä on kerrottu, että hallituksen kehysriihessä valtatie 8:n korjaukseen myönnetyt 100 miljoonaa euroa käytettäisiin pelkästään Varsinais-Suomessa.

Teksti-TV Satakunta
Krista Kiuru
Yle / Päivi Meritähti

Liikennepoliittisessa ministerityöryhmässä varapuheenjohtajana istuva Kiuru sanoo, että tiedot Satakunnan jäämisestä osattomaksi ovat pelkkiä huhupuheita.

- Hevosmiesten tietotoimiston juttuja! Minullakin on jonkinlaiset tiedot tästä asiasta ja käsitykseni on, että hanketta aletaan valmistella molemmista päistä. Tällä vaalikaudella, viimeistään 2015 mutta mielellään jo 2014, tien kunnostus alkaa sekä Turun että Porin päässä, Kiuru lupaa.

Ministeri Krista Kiurun mukaan mahdollista on sekin, että rahoitus koko valtatie 8:n kunnostushankkeeseen saadaan jo tällä vaalikaudella. Asian valmistelu on kuitenkin vielä kesken.

- Joka tapauksessa nyt budjetissa saatu rahamäärä ei mene pelkästään Varsinais-Suomeen. Valtatie 8:n kunnostus etenee tasapuolisesti molemmissa maakunnissa, Kiuru sanoo.

Lähteet: Yle Satakunta