Kakkutaituri toteuttaa lasten villeimmät haaveet

Sellaista ideaa ei olekaan, jota innostunut kakkumaakari ei kakuksi vääntäisi. Lasten synttärikakkujen toteuttamisessa vain oma mielikuvitus ja taidot ovat rajana. Perhoset, pääkallot, Nalle Puhit, Bratzit ja lohikäärmeenpyrstötkin muotuvat kakuksi lasten iloksi.

kakut
Nainen ja mustikkapiiras.
Yle / Kia-Frega Prepula

Pietarsaarelaisen Rosenqvistin kakkuinnostus virisi, kun lapset syntyivät. Synttärikakun päälle piti taikoa mitä erikoisempia hahmoja ja vaikeuskerroin vain kasvoi lasten vaatimusten myötä.

- Ensimmäinen kakku oli Teletapeista tuttu Hipsu-hahmo, jonka muotoisen kakun tein poikani 2-vuotissynttäreille.

Suurimmat ylistykset on lasten suusta saanut Tuomas-veturi-kakku. Kaikki kakkuideat lähtevät luonnollisesti Rosenqvistin viiden lapsen toiveista. Pitkälti mitä liikkuu lelu- ja satumaailmassa, listautuvat myös lasten ykköstoiveiksi synttärikakkua suunniteltaessa.

- Suosittuja ovat kilpa-auto Salama McQueen, Bratzit tai joku monsteriaiheinen kakku.

Vaikka monet kakuntekijät jakavat netissä kakkuohjeita mitä erikoisimpiin luomuksiin, ei Petra esittele töitään kuin syntymäpäivävieraille. Rosenqvistin innokas luistelijatytär toivoi 10-vuotiskakukseen luistinkakun. Senkin äiti toteutti vain pienen miettimisen jälkeen.

Luovuus peliin

Mitään paineita Rosenqvist ei kakuista ota. Askartelusta ja ompelusta nauttiva Petra antaa luovuuden kukkia.

- Se on yksi taidemuoto tehdä kakkuja. Ensin mietitään ja sitten toteutetaan, eikä siinä sen kummempaa.

Ja luomuksia kakuntekijällä riittää: ristiäiskakkuun hän muotoili lapsen jalan jäljen marsipaanista, toisille synttäreille loihdittiin lohikäärmeenpyrstö-kääretorttu

Mieluiten kakku päällystetään kermavaahdolla, sillä marsipaani menee helposti rikki lämmetessään. Lähes kaikki ainekset kakkuihin löytyy lähikaupasta. Vain mustaa marsipaania Rosenqvist on joutunut tilaamaan netistä.

Synttäreille tuleva kakku leivotaan aina samana aamuna. Työhön kuluu yleensä kaksi tuntia.

Yksi vaikeimmista kakkuhaasteista oli Bratz-kakku. Erityisesti luonnottomat silmät ja kummallinen suu aiheuttivat päänvaivaa, mutta siitäkin kakkutaituri selvisi. Ja parhaan kannustuksen saa itse lapselta.

- Lapsen silmistä ja hihkumisesta saa ihanan kiitoksen, kun kakku on viimein pöydässä. Ja vaikka se katoaa lasten suuhun sutjakasti, niin ei harmita pätkääkään!

Lähteet: Yle Keski-Pohjanmaa