SAMKin ydinvoimaopintoja halutaan lisää

Ydinvoima-osaamista halutaan edelleen vahvistaa Satakunnan ammattikorkeakoulun insinööriopinnoissa. SAMKissa alkanut viiden opintopisteen laajuinen ydinvoimakurssi on kiinnostanut laajasti energiatekniikan opiskelijoita. Ensimmäisellä kurssilla ydinvoimaan liittyvää koulutusta on saanut 25 opiskelijaa. Nyt SAMKissa kartoitetaan ydinvoimaan liittyvien opintojaksojen kasvattamista koulutustarjonnassa.

Teksti-TV Satakunta
ydinvoimaa
Yle

Rauman kauppakamarin toimitusjohtajan Jaakko Hirvonsalon mukaan SAMKin suunta on oikea. Ydinvoima-osaajista on jatkossa kova kysyntä Satakunnassa, mikä pitäisi ottaa huomioon myös ammattikorkeakoulun kurssitarjottimella.

- Tämä ensimmäinen kurssi on mielestäni hyvä alku. Toivon, että siihen panostetaan sen verran lisää, että saadaan merkittävä koulutusjakso syntymään, Hirvonsalo toteaa.

- Osa näissä yrityksissä toimivasta henkilöstöstä alkaa olla jo iäkästä ja koko ajan avautuu uusia työpaikkoja. Satakunta on sellainen alue, jonne asiantuntijoita ei ole helppoa houkutella. Sen eteen pitää tehdä työtä, Hirvonsalo muistuttaa.

Lähteet: Yle Satakunta