Valtuustoalotteiden käsittely hidastunut Kotkassa

Yhä suurempi osa aloitteista jää virkamiesten pöydille tai vanhenee aiheeltaan. Käsittelemättä jättämisestä ei seuraa sanktioita.

Teksti-TV Kymenlaakso
Paperipino hyllyllä
Yle / Juha-Pekka Inkinen

Valtaosa viime vuonna tehdyistä valtuustoaloitteista on käsittelemättä Kotkassa. Aloitteita tehtiin 35, joista on käsitelty vain seitsemän.

Viime vuonna käsittelemättä jääneiden valtuustoaloitteiden määrä on suurempi kuin kahdelta aikaisemmalta vuodelta jääneiden aloitteiden määrä yhteensä. Esimerkiksi vuonna 2009 aloitteita tehtiin myös 35, niistä on käsitelty 21.

Kaupunginsihteeri Raino Hassisen mukaan käsittelemättä jääneiden aloitteiden määrän kasvulle ei ole mitään tiettyä syytä. Osa aloitteista voidaan käsitellä nopeasti, kun taas osa vaatii tarkempaa selvittelyä.

Yhteensä kymmenen viime vuoden ajalta Kotkalla on käsittelemättömiä valtuustoaloitteita 73. Hassisen mukaan vanhatkin aloitteet on käsiteltävä tarvittaessa. Käytännössä valtuutetut kuitenkin tekevät usein uuden aloitteen.

- Osasta on ehkä aika ajanut ohi tai sitten ne makaavat jonkun virkamiehen pöydällä, Hassinen sanoo.

Kotkassa kaupunginhallitus saattaa kaikki valtuustoaloitteet selvitettäväksi eteenpäin. Tavoitteena on, että ne saataisiin käsiteltyä puolen vuoden sisällä. Käsittelemättä jättämisestä ei kuitenkaan seuraa sanktioita.

Lähteet: Yle Kymenlaakso