Huippuhiihtäjien seassa ei mitaleista mitellä

Imatran Urheilijoiden hiihtäjälupaus Hanna Varjus hakee SM-kisoista lisää kokemuksia sekä tulosparannuksia. Uusi tuttavuus on sunnuntain pitkä matka.

Aino-Kaisa Saarinen

Nuorten Pohjoismaiden mestaruuden viiden kilometrin perinteisellä helmikuussa napannut hiihtäjälupaus on urallaan ehtinyt napata nuorten Suomenmestaruuksia niin yksilöhiihdossa kuin viestissäkin. Imatran SM-kisoissa hän osallistuu kaikille kisamatkoille.

Mitaleja 18-vuotias Varjus ei usko saavuttavansa, sillä kaikki kansainvälisen tason huippuhiihtäjät osallistuvat viikonlopun mittelöihin.

Todellinen koetinkivi Varjuksella on edessään sunnuntaina, sillä hän kilpailee ensimmäistä kertaa 30 kilometrin matkalla.

- 15 kilometriä on pisin matka, minkä olen hiihtänyt. Sinne lähdetään maaliin hiihtämään ja hauskalla fiiliksellä mukaan. Ei ole mitään suurempia odotuksia. Kunhan tulisi ehjä hiihto, Varjunen pohtii.

Varjus sai tuoreimmat vinkit pitkälle matkalle torstai-iltana SM-mitalisuosikki Aino-Kaisa Saariselta, joka päättää kisakautensa Imatran hiihtoihin.

Sairastelut sotkivat kauden

Lukuisten sairastelujen kanssa painineen Aino-Kaisa Saarisen ajatukset menneestä kaudesta ovat kaksijakoiset.

- Totta kai pieni harmitus jäi siitä, että palkintopallille en pystynyt ihan kipuamaan. Kuusi kertaa neljäs sija hieman kaivelee, mutta sanotaan, että ihan ok. Kyllä kaudelle paljon positiivistakin mahtui, Saarinen kommentoi.

Kisatauolla Saarisen kertoo muun muassa selvittävänsä lukuisten sairastelujen syytä. Oman aikansa vie oman talon rakennusprojekti Hollolassa.

- Tavoitteena on päästä muuttamaan alkukesästä, Saarinen naurahtaa.

Lähteet: Yle Etelä-Karjala/Riitta Väisänen