1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Perämeri

Meri-Lapin karitsa viedään käsistä

Pohjois-Suomen lammastiloilla tuotetulla karitsanlihalla riittää kysyntää. Tämän vuoden lihat on pääosin jo myyty.

Kuva: YLE

Kemiläisen teurastamon Veljekset Röngän myyntijohtaja Eero Mäki-Jokela toivoo, että tulevaisuudessa Meri-Lapin karitsan vuotuista ruhomäärää pystyttäisiin lisäämään 1500- 2000 karitsalla.

Mäki-Jokelan mukaan on selvää, että lammastalous ei pysty vastaamaan nykyiseen kysyntään.

- Kun arvioidaan viimeistä vuotta pääsiäisestä pääsiäiseen, niin olemme teurastaneet runsaat 5000 karitsaa. Määrässä on kasvua edelliseen vuoteen noin 5-8 prosenttia, sanoo myyntijohtaja Eero Mäki-Jokela.

Hänen mukaansa lampaanlihan tarjonnan jarruttaa tilojen vähäisyys, joten uustuotantoa tarvitaan lisää.

- Tietysti myös aina moititaan hintaa, että lihasta pitäisi saada enemmän. Me on kuitenkin nostettu hintaa viimeisen vuoden aikana on pariinkin otteeseen.