Iron Sky sai juhlat maailman malliin

Paljon julkisuutta saaneen Iron Sky -elokuvan ensi-iltagaalaa vietettiin suuren maailman tyyliin Tampereella maanantai-iltana. Elokuvaa varten oli varattu elokuvakeskus Plevnan kymmenen salia.

kulttuuri
Julia Dietze on natsiopettajattarena luokan edessä.
Julia Dietze esittää Renate Richteriä Iron Sky -elokuvassa.Iron Sky

Ennen esityksen alkua näyttelijät, ohjaaja ja tuottajat saapuivat punaiselle matolle limusiinilla. Tampereella nähtiin muiden muassa näytteijät Julia Dietze, Götz Otto, Christopher Kirby, Stephanie Paul ja Peta Sergeant.

Varsinainen iltajuhla järjestetään näytöksen jälkeen Tullikamarilla.

Suomen kalleimman, noin 7,5 miljoonan euron elokuvan tekemisessä netillä oli merkittävä rooli. Fanit osallistuivat sekä elokuvan ideointiin että rahoitukseen.

- Tästä olisi tullut todella pieni leffa ilman internetiä. Ja jos ei olisi ollut nettiä, ei olisi ollut faneja ja sitä kautta rahoitusta leffalle. Me tykätään tehdä asioita vähän suuremmin ja tavalla, jota ei ole ennen harrastettu. Nyt netti ja tietotekniikka mahdollistavat uusia tapoja tekemiseen, sanoo tuottaja, tamperelainen Samuli Torssonen.

Lopussa kiitos seisoo

Yksi gaalaensi-iltaan osallistuneista oli fani ja pitkäaikainen avustaja helsinkiläinen Ingeborg Krokfors, jonka tie vei kuvausryhmän mukana Saksaankin.

- Tuntuu todella hienolta, niin kauan on tehty tätä. Silloin alussa oli vaikea uskoa, että tähän päädyttäisiin, mutta täällä ollaan, Krokfors iloitsee. Hän myöntää, että gaalaensi-ilta jännittää vaikka tietääkin lopputuloksen olevan hieno.

Tampereelta alkunsa saanut tieteiselokuva sai ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla helmikuussa. Suomen ensi-ilta on huhtikuun 4. päivä.

Iron Sky on myyty jo yli 80 maahan.

Yle Uutiset Hämeestä välitti juhlatunnelmia maanantaina TV2:lla, lähetys on nähtävissä Yle Areenassa. Tampereen Radiossa gaalaensi-iltaa käsitellään tiistaina aamulla.

Lähteet: Yle Tampere