1. yle.fi
  2. Uutiset

Pesiksen käytöspoliisi laittaa suutaan soittavat aikuiset kuriin

Aikuisten pään aukominen junioripesiksen tuomareille halutaan kuriin. Länsi-Suomen Pesiksen aluesarjassa otetaan tänä kesänä käyttöön Kentän Käytöspoliisi. Toiminnanjohtaja Inga Ärnforsin mukaan juniorituomareiden määrä on viime vuosina selväasti laskenut. Syyksi lopettamiseen nuoret ilmoittavat aikuisten suunsoitton.

pesäpallo
Pesäpallo ja -maila.
YLE

Satakunnan ja Pirkanmaan pesiskentillä on tämän vuoksi joka pelissä mukana myös KEKE eli kentän käytöspoliisi. Keken rooli kentällä on taata nuorelle tuomarille työrauha kuitenkaan puuttumatta itse tuomioihin.

-Haluamme panostaa nuorten tuomareiden tukemiseen pelitilanteessa, jotta tuomarimäärä saataisiin jälleen kasvusuuntaan, sanoo Länsi-Suomen Pesiksen toiminnanjohtaja Inga Ärnfors.

Ärnforsin mukaan on ymmärrettävää, että tuomarivirheet harmittavat peleissä pelaajien vanhempia ja pelinjohtoa.

- On kuitenkin muistettava, että myös pelaajat tekevät virheitä. Pesis on peli, joka ei loppuisi koskaan ellei virheitä tulisi.

Pesäpallotuomareiden määrä on valtakunnallisestikin laskenut viime vuosina. Myös Pesäpalloliitto PPL on reagoinut siihen. Länsi-Suomen Pesiksen aluesarjassa pelaa noin 70 G-C-ikäluokkien juniorijoukkuetta.

Lähteet: Yle Satakunta

Lue seuraavaksi