Hyppää sisältöön

Wideroos: Puolueella ei ollut kriisivalmiutta

RKP:llä ei ollut kriisivalmiutta käsitellä Puolustusvoimien uudistuksesta aiheutunutta kohua. Näin sanoo RKP:n kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos.

RKP:n kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos Kuva: Juha Kemppainen / Yle

Wideroosin mukaan tilanne, jossa koko puolue joutuu julkisuuteen, vaatisi eräänlaisen kriisivalmiuskäytännön.

- Silloin pitäisi olla jonkunlainen valmius. Jonkun olisi pitänyt tietää tai jonkun olisi pitänyt etukäteen miettiä esimerkiksi kuka puhuu, kuka tekee mitäkin. Sitä meillä ei ollut ja siihen me tulemme kyllä varautumaan tulevaisuudessa, sanoo Wideroos.

Wideroosin mielestä uudistuksesta aiheutunut kohu on osin ollut jo kohtuutonta. Hän pohtii, onko todellakin kaikki salittua.

- Kun ajattelee, mitä sähköposteja ja puheluita olen saanut niin ei tämä kyllä ihan kohtuullista ole, tuhahtaa Wideroos.

Pakettia ei avata

Puolustusvoimien uudistuspaketti säilyttäisi siis Dragsvikin ruotsinkielisen varuskunnan kun taas lakkauttamislistalla ovat mm. Kauhavan Lentosotakoulu ja Pohjois-Karjalan prikaati.

Uudistus käydään vielä uudelleen läpi presidentin johdolla ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa. Wideroos ei kuitenkaan usko, että päätös muuttuisi.

- Edelleen päätös pysyy voimassa, mutta on hyvä käydä läpi uudestaan kaikki argumentit, numerot ja faktat. Hallitus ei lähde uudistuspakettia avaamaan uudestaan. Hallituksen rooliin kuuluu tehdä kovia ja vaikeita päätöksiä ja näin varmaan tulee tapahtumaan, arvelee Wideroos.