Berlusconin väsymätön arvostelija kirjailija Antonio Tabucchi on kuollut

Yksi Italian tunnetuimmista nykykirjailijoista, Antonio Tabucchi, on kuollut. Tabucchi kuoli 68 vuotiaana Lissabonissa, Portugalissa sunnuntaina. Hän menehtyi sattumalta löytyneeseen, laajalle levinneeseen syöpään.

kulttuuri
Antonio Tabucchi.
Antonio Tabucchi.Toni Albir / EPA

Tabucchin italialainen kustantaja Feltrinelli kuvaa edesmennyttä kirjailijaa eurooppalaiseksi intellektuelliksi ja suureksi kirjailijaksi.

Tabucchin tunnetuimpia teoksia ovat Intialainen yösoitto (1984) ja Kertoo Pereira (1994). Hänen teoksiaan on käännetty 40 eri kielelle. Tabucchi työskenteli myös Portugalin kirjallisuuteen erikoistuneena professorina.

Tabucchi arvosteli Berlusconia armotta

Tabucchi oli tunnettu Italiassa entisen pääministerin ja monimiljonäärin Silvio Berlusconin raivoisana arvostelijana.

Hänen vuonna 1994 julkaistusta kirjastaan Kertoo Pereira tuli kansainvälisesti tunnettu merkkiteos vapaan tiedonvälityksen puolustajien keskuudessa. Teos oli myös tärkeä tapaus niille italialaisille, jotka vastustivat samana vuonna maan politiikassa aloittanutta mediamogulia Silvio Berlusconia.

Tabucchi kuoli laajalle levinneeseen syöpään, perheenjäsentensä läsnäollessa sairaalassa Lissabonissa. Portugali oli italialaiskirjailijan toinen koti.

Lähteet: YLE Uutiset/ AFP