Ylen Juhannusjunaan huikea määrä hakijoita

Yle etsi osallistujia ensi juhannuksena kuvattavaan Juhannusjunaan. Sunnuntaina päättyneeseen hakuun osoitti kiinnotuksensa kaikkiaan 1296 suomalaista. Kuvauksiin varattuihin kahteen junavaunuun valitaan hakijoista noin 30 päähenkilöä.

kulttuuri
Riihimäen ja Hämeenlinnan asemat tulevat tunnetuiksi juhannusjuna ohjelman aikana. Myös Hauhon Vitsiälän lavalla vieraillaan.Miki Wallenius / YLE

Suuresta hakijamäärästä päätellen suomalaiset ovat ottaneet idean keskikesän junamatkasta ilolla vastaan. Nuorin hakijoista on viisivuotias ja vanhin yli kahdeksankymmenen.

Mukana haussa on mm. näyttelijöitä, muusikoita, eläkkeelle jääneitä konduktöörejä, pappeja, nuoria pareja ja sinkkuja.

Hakijat ovat valmiita laittamaan itsensä likoon, jos heidät valitaan. Lopulliset valinnat tehdään huhtikuun loppuun mennessä.

Junan muut paikat ovat vapaasti ostettavissa

Ohjelman tuottaja Miika Ranne Yleltä kertoo, että VR varaa ohjelmantekoa varten kaksi vaunua. Toinen vaunuista on kaksikerroksinen IC ja toinen on ravintolavaunu.

Junan muiden vaunujen paikat ovat vapaasti ostettavissa. Myös kuvausvaunuista ravintolavaunuun on kaikilla junan matkustajilla vapaa pääsy.

VR:n kanssa on sovittu, että ohjelmaan hakeneet henkilöt, jotka eivät tule valituiksi päähenkilöiksi, saavat ostaa paikkoja junan muihin vaunuihin alennuksella. Paikkoja on kuitenkin rajoitetusti.

Junassa mukana junaisäntä- ja emäntä

13 tunnin maratonlähetys junamatkasta Helsingistä Rovaniemelle lähetetään suorana Ylen kanavilla, ja kulttuurikanava Arten välityksellä se nähdään myös Keski-Euroopassa.

Yöttömän yön lisäksi ohjelmassa kuvataan junan matkustajia ja tapahtumia juna-asemilla - suomalaista juhannustunnelmaa unohtamatta.

Matka alkaa juhannusaattona 22.6. Helsingistä klo 18.52 ja huipentuu seuraavana aamuna Rovaniemellä klo 7.50. Matkan aikana juna pysähtyy 11 eri väliasemalla VR:n aikataulun mukaisesti.

Yle lähettää koko matkalta suoraa lähetystä tv:ssä, radiossa ja netissä. Junassa ovat mukana myös Ella Kanninen ja Iiro Rantala.

Lähteet: Yle Uutiset