Koe uusi yle.fi

Presidentti Niinistö tapasi Obaman

Presidentti Sauli Niinistö tapasi yhdysvaltalaisen virkaveljensä Barack Obaman ydinturvallisuuskokouksessa Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa. Niinistö ja Obama keskustelivat kokousvieraille järjestetyn työillallisen yhteydessä.

talous
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasivat Soulissa.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasivat aikaisemmin Etelä-Korean Soulissa.Tasavallan presidentin kanslia
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja tasavallan presidentti Sauli  Niinistö tapasivat Soulissa 26. maaliskuuta 2012.
Niinistön mukaan tapaamista ei ollut järjestetty etukäteen, vaan Obama oli huomannut suomalaisen virkaveljensä ja reagoinut häneen.

Niinistö kertoi tapaamisen jälkeen, että Barack Obama tuntui olevan hämmentävän hyvin selvillä Suomen asioista. Niinistön mukaan Obama esimerkiksi tiesi hyvin Suomen mutkattomista suhteista Venäjään. Presidentit keskustelivat myös Suomen ja Euroopan taloudellisesta tilanteesta.

- Hän oli hämmentävänkin hyvin perillä Suomen asioista ja halusi kuulla, miltä nyt näyttää ja miten tästä eteenpäin. Hän peilasi Suomen tilannetta vähän Euroopankin tilannetta vastaan. Totesin hänelle, että meillä ehkä perustilanne poikkeaa vähän siitä mitä keskimäärin Euroopassa. Suomi asioi aika tiiviisti myös EU:n ulkopuolella, muun muassa Koreaan, joka vähän ikäänkuin toimii meillä puskurina, Niinistö kertoi tapaamisesta.

Kutsua Valkoiseen taloon ei Suomen uudelle presidentille esitetty, vaan Niinistön mukaan yhteydenpito jatkuu entiseen malliin hyvien suhteiden pohjalta.

- Ei tullut kutsupuolta puheeksi, mutta kylläkin että jatketaan tässä jutteluja kun tavataan, Niinistö totesi.

Lähteet: Yle Uutiset