Uudet sivumme testissä - kokeile ja kommentoi

Yle Uutisten nettisivut uudistetaan lähiviikkoina. Uudistettu palvelu toimii myös mobiililaitteilla, sen käyttöliittymä ja ilme ovat entistä selkeämmät ja toimittajat saavat laajemman työkalupakin juttujensa esittämiseen. Kerro, mitä sinä lisäksi haluaisit.

Kotimaa
Yle Uutisten uudet sivut tablettitietokoneella.Yle

Miksi sivut uudistetaan? Tarkoituksemme on tarjota Suomen paras uutis-, urheilu- ja ajankohtaisnettipalvelu. Se toimii erilaisilla laitteilla pöytäkoneista kännyköihin.

- Nykyinen palvelu on toiminut hyvin, mutta uusi tulee toimimaan vielä paremmin. Näkyvimpiä muutoksia ovat käyttöliittymä, visuaalinen ilme ja jo mainittu palvelun mukautuminen eri kokoisille näytöille. Tämä on kuitenkin vain osa uudistusta, kertoo palvelun pääsuunnittelija Aki Kekäläinen.

Lisäksi toimittajille rakennetaan uusia työkaluja, jotta he voisivat kertoa yhä kiinnostavampia ja tärkeämpiä juttuja paremmin netissä toimivin tavoin.

- Haluamme, että toimittajan tekemä työ näyttää julkaistuna mahdollisimman hyvältä. Kun toimittaja on ylpeä tekemästään jutusta, se näkyy myös palvelun käyttäjälle. Useat tekemämme uudistukset näkyvät vasta konepellin alla, mutta juuri se työ mahdollistaa palvelun ketterän jatkokehityksen.

Perusasiat ovat pääosin valmiina ja keräämme nyt teidän, palvelun käyttäjien, kommentteja siitä mikä toimii ja mikä ei.

Valtaosa palauteesta on ollut erittäin positiivista. Negatiivista palautettakin on tullut ja se on aiempien käyttäjätutkimusten sekä käyttötilastojen tukena auttanut meitä hahmottamaan miten erilaisia käyttötapoja eri ihmisillä ja miten niitä voisi huomioida.

Kaikki palaute on erittäin tervetullutta.

Lähteet: Yle Uutiset