Suomessa tarkastetaan tuhansia BMW:itä

Myös Suomessa kutsutaan tarkastukseen BMW-merkkisiä autoja, joiden akkukaapelin kansi saattaa olla väärin kiinnitetty. BMW Group Suomen markkinointipäällikkö Roope Lahti kertoo, että kaapelinkannen kiinnityksen tarkastukseen kutsutaan hieman yli 5 000 sen maahantuomaa autoa ja lisäksi yksityisten henkilöiden maahantuomia autoja.

Kotimaa
BMW:n Dingolfingin autotehtaan tuotantolinja.
Armin Weigel / EPA

Autonvalmistaja BMW tarkastaa maailmanlaajuisesti 1,3 miljoonaa autoa, joiden akkukaapelin kansi saattaa olla väärin kiinnitetty. Vika voi pahimmillaan johtaa tulipaloon. Toistaiseksi tarkastetuista autoista vika on löydetty alle prosentista. Tarkastettavat mallit ovat BMW:n 5- ja 6-sarjaa vuosilta 2003 - 2010.

- Autoja voi käyttää normaalisti. Kyse on vuosien 2003-2010 valmistuksessa olleista autoista, joten jos kyse olisi akuutista turvallisuusriskistä, se olisi tullut ilmi aikaisemmin, Lahti sanoo.

Kutsu tarkastukseen tulee kirjeellä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tietokannasta löytyvien tietojen perusteella. Poikkeustapauksissa auton omistajaan otetaan yhteyttä muilla keinoin.

Lahti kertoo, että autoja tarkastetaan sitä mukaa, kun varaosia saadaan hankittua.

- Prosessi on jo lähtenyt liikkeelle.

BMW:n tietoon ei ole tullut, että vika olisi aiheuttanut tulipaloja.

Lähteet: Yle Uutiset / Anne Orjala