Kumppareilla kahlataan myös asfalttipelloilla

Kumisaappaat olivat vielä jokunen vuosi sitten arkinen asia. Nyt suojajalkineista on muodostunut pienoinen trendi, eikä kumisaapasta valita enää pelkän vedenpitävyyden perusteella.

kumisaappaat
Yle Keski-Suomi / Timo Hytönen

- Kyllä tänä päivänä myydään ihan kivankin näköisiä kumisaappaita. Varsinkin naisille on värejä ja kuoseja jos jonkinlaisia. Miesten valikoima onkin sitten perinteisempää, kertoo Taina Seva-Kotka, Jyväskylän Etolan myymäläpäällikkö.

Korkokumppari

Naisia citysaappaat palvelevat vaikka kaupungilla. Naisten valikoimassa klassiset Hai-saappaat ovat nykyään retroa ja niiden suosio on kova. Kumisaapasmalleissa kehitys näkyy selkeänä.

- Tänä vuonna on tullut uusia kivoja värejä, kuten pinkit ja lilat. Korollisia kumisaappaitakin on valikoimissa, Seva-Kotka luettelee.

Miehille työjalkine

Taina Seva-Kotkan mukaan miehet henkkivat kumisaappaat edelleen pääasiassa työjalkineiksi. Silloin mukaan tarttuvat perinteiset pitkävartiset Kontiot tai Nokian saappaiden lyhytvartisemmat versiot, värinä tietenkin musta.

Mutta miksi miehet eivät sitten lämpene käyttämään kumppareita kadulla? Ovatko mielikuvat kumisaappaista ikuisesti raadantaan sidottuja? Takavuosien kuminen miesten suosikki, kalossi, poistui jo aikoja sitten Etolankin valikoimista.

- No mikä ettei miestenkin kumisaapasmuoti vielä nousisi, kyllähän nykyään tuunataan tennareitakin, Etolan myyjä Pirjo Lehto naurahtaa.

Lähteet: Yle Keski-Suomi