Kevät ja kesä kukkivat rehevin värein

Kevään muoti on kirkkaiden värien iloista leikkiä. - Muoti ei enää määrittele, mitä värejä voi tai mitä saa laittaa yhteen. Päinvastoin: muodin asiantuntijat yllyttävät ja kannustavat pukeutumaan oman maun mukaan, sanoo Anne Väre oransseissa housuissa ja keltaisessa huivissa.

vaatteet
Kevään värit hehkuvat takeissa.
Kevään värit hehkuvat Anne Väreen esittelemissä takeissa.Yle / Mika Aro

Marilyn Monroe lauleli, että timantit ovat tytön parhaita kavereita. - Jos niitä sattumalta ei ole, voi päivittää vanhat vaatteet asustekoruilla, yllyttää mikkeliläisen Nykynaisen kauppias Anne Väre.

Pukeutumisessa kaikki värit ovat sallittuja.

- Tuskin olisin itsekään pari vuotta sitten pistänyt fuksiaa ja oranssia yhtaikaa päälleni, mutta tänä keväänä, tällaisena harmaana päivänä se ei ollut mikään ongelma.

"Olen kuin kanarialintu"

Miten värejä arasteleva asiakas saadaan kokeilemaan uutta?

- Ensimmäinen shokkihoito asiakkaalle on, kun katsoo minua. Olen kuin kanarialintu. Asiakkaan rohkaisussa seuraava askel on kokeilla värikästä huivia. Jos rohkeus riittää, mennään pintaa syvemmälle eli kokeillaan värikästä paitaa neuleen alle. Ja rohkein veto on kokeilla näyttävää väriä päällimmäisessä vaatteessa, Anne Väre sanoo.

Kokonaisuudesta tulee rauhallisempi, jos yhdistää värikkäät vaatteet murrettuihin sävyihin. Ei ole tarkoitus, että huomiotaherättäviin väreihin pukeudutaan päästä varpaisiin.

Kun Anne Väreeltä kysyy hänen omaa lempiväriään, vastausta ei tarvitse kauan odotella: kaikki värit! - Joskus mustavalkoinen tuntuu tyylikkäimmältä vaihtoehdolta, joskus murretut sävyt. Ja kun päivä on oikein harmaa, on paras pukea päälle kaikki mahdolliset värit.

Lähteet: Yle Etelä-Savo / Satu Haapanen