Pelicans-valmentaja: Keskittyminen takaisin pelaamiseen

Lahden Pelicansin valmentaja Riku-Petteri Lehtonen peräänkuuluttaa lahtelaisryhmältä nöyryyttä puolivälieräsarjassa Kärppiä vastaan. Lehtosen mukaan joukkueen on saatava pidettyä keskittyminen kasassa läpi ottelun.

Pelicans (Jääkiekon Miesten Liiga)

Pelicans matkusti jo tiistaina Ouluun tappio niskassaan maanantai-illan puolivälieräottelusta. 5-0 voitolla alkanut pudotuspelisarja on kääntynyt Hannu Aravirran johtamalle ryhmälle. Kärpät johtaa voitoin 2-1. Pelicans-valmentaja Riku-Petteri Lehtosen mukaan joukkueessa on kuitenkin hyvä fiilis.

- Ei tässä ole maata myyty vaikka pari tappiota on niskassa. Sarja on vielä nuori ja pelejä on luvassa.

Lahtelaisryhmä ei löytänyt aseita Kärppiä vastaan maanantaina ja hävisi ottelun lopulta 4-1. Pussinokkien ote herpaantui hyvän alun jälkeen eikä kiekkoa saatu maaliin hyvistä paikoista huolimatta.

- Keskittyminen ei ole säilynyt koko peliä. Ottelun alut ovat lähteneet hyvin liikkeelle, mutta ei olla pystytty jatkamaan sitä läpi matsin. Olemme keskittyneet epäolennaisiin asioihin ja fokus pitää saada takaisin pelaamiseen. Pelillisesti me pärjäämme Kärpille. Nöyremmin pitää noudattaa meidän pelitapaa, Lehtonen korostaa.

Tyylillä ei väliä

Veikkaaja julkaisi tiistaina väitteen, että lahtelaisseuran puolustaja Jyri Marttinen olisi joutunut käsirysyyn joukkuetoveri Ryan Laschin kanssa. Jenkkihyökkääjä ilmoitti heti Twitterissä, että väite on täysin perätön. Myös Pelicansin valmentaja Riku-Petteri Lehtonen pitää juttua pötypuheena.

- Hieman nostaa tällaiset jutut hymyä naamalle. En tiedä mistä tämä väite on lähtenyt liikkeelle, mutta täysin pötypuhetta.

Puolivälieräsarjan kuumimmaksi kysymykseksi on noussut lahtelaismaalivahti Niko Hovisen pelikunto. Hovinen pelasi ensimmäisen ottelun, mutta kahdessa viimeisimmässä tolppien välissä on seisonut Joonas Kuusela.

- Hovinen on mukana Oulussa, Riku-Petteri Lehtonen kommentoi Pelicansin maalivahtitilannetta.

Illan ottelun kokoonpanoa Pelicans ei ollut lyönyt lukkoon aamupäivällä.

- Pieniä muutoksia on ehkä tulossa. Tänään otetaan voitto Kärpistä. Se on ihan sama miten se tulee, mutta voitto raavitaan tänään, Lehtonen sanoo.

Lähteet: Yle Lahti