103-vuotias Rosalie Ingman on nähnyt kaikki presidentit

Harva nykyihminen voi sanoa syntyneensä ennen Suomen itsenäisyyttä tai nähneensä kaikki Suomen presidentit elävänä, mutta keskiviikkona 103 vuotta täyttänyt turkulainen Rosalie Ingman voi. Monta muutakin asiaa pirteällä päivänsankarilla oli mielessään merkkipäivänään.

syntymäpäivät
Koirat ovat Rosalie "Rossu" Ingmanin elämänmittainen rakkaus. Pienet Bernin-halikoirat ehtivät ensimmäisinä onnittelemaan päivänsankaria.
Koirat ovat Rosalie "Rossu" Ingmanin elämänmittainen rakkaus. Pienet Bernin-halikoirat ehtivät ensimmäisinä onnittelemaan päivänsankaria.YLE / Henri Kirkanen

Heti aamusta Mäntyrinteen vanhainkotiin piipahti onnittelukäynnille Bernin paimenkoira Viljo ja kaksi suloista Hali-koiran pentua. Rosalie sanoo rakastavansa koiria yli kaiken.

- Oli mieluisa yllätys, että koirat ehtivät ensimmäisinä onnittelemaan, päivänsankari iloitsi.

Edellisenä iltana oli vietetty tanssiaisia ja totta kai silloin laitettiin jalalla koreasti.

- Valssi on minun lempitanssini, sillä minä olen tanssihullu, Rosalie naurahtaa.

Pitkän iän salaisuus on tanssihulluus

Kansalaisia ja toimittajia tuntuu kiinnostavan aina se pitkän iän salaisuus. Niinhän siinä kävi tälläkin kertaa.

- Poikani sanoo, että se on tuo tanssihulluus ja se, että olen aina tykännyt kävellä ja liikkua. En minä muuta keksi, päivänsankari aprikoi.

- Minä olin ylioppilaana kova tanssimaan täällä Turussa, mutta en minä enää niitä paikkoja muista nimeltä.

Rosalie on nähnyt kaikki presidentit

Kun on kaikkien itsenäisen Suomen presidenttien aikana elänyt ja heidät nähnyt, voi kai kysyä, kuka heistä on ollut kaikkein mieluisin?

- Sianpää! Hän oli ehdottomasti kaikista paras. Minä en pitänyt Kekkosesta, se oli liian tykätty. Ei näistä nykyisistä ole mihinkään. Minun mielestäni myöskään nainen ei sovi presidentiksi. Mies sen pitää olla. Saa nähdä mitä tapahtuu tämän nykyisen aikana, pohtii Rosalie.

Nykyajan meno on ihan hullua

Rosalie Ingman seuraa kiinnostuneena yhteiskunnan menoa ja ilmiöitä niin paljon kuin vain suinkin on mahdollista.

- Tämä nykyajan meno tuntuu hullulta. Nykyään on aivan liian nopeaa menoa. Ei tässä tahdo millään pysyä mukana, päivittelee Rosalie.

Lisää vieraita oli odotettavissa päivän mittaan ja pöydät täyttyivät kukkasista, mutta se ei tuntunut virkeää päivänsankaria haittaavan lainkaan.

- Minä pidän kovasti kukista, niin kuin tuosta kauniista pitkävartisesta ja punaisesta ruususta!, Rosalie iloitsee.

Lähteet: Yle Turku / Henri Kirkanen