1. yle.fi
  2. Uutiset

Toulousen juutalaiskouluun tulvii vihapostia

Ranskalaiseen juutalaiskouluun, jossa toissa viikolla ammuttiin kolme oppilasta ja opettaja, on tullut surmatyön jälkeen paljon juutalaisvastaista vihapostia ja -puheluita, kertoo paikallinen syyttäjä. Hän on määrännyt poliisin tutkimaan ryöpyn alkuperää.

Ulkomaat

Toulouselaisen Ozar Hatorah -koulun edustajan mukaan koulun sähköposti on täyttynyt viesteistä, joissa kannatetaan juutalaisten murhaamista tai viitataan Israelin ja palestiinalaisten väliseen konfliktiin.

Ozar Hatorahin sisarkoulua Pariisissa käyvä 12-vuotias poika hakattiin maanantaina koulunsa lähistöllä. Hyökkäyksen syytä epäillään rasistiseksi. Poliisi etsii kolmea nuorta hyökkääjää.

Presidentti Nicolas Sarkozy ja monet muut johtavat poliitikot ovat vedonneet ranskalaisiin, jotta he eivät pitäisi Ranskan islamilaista yhteisöä tai islamia sinänsä syypäänä Toulousen hyökkäyksiin, joissa kuoli myös kolme ranskalaista sotilasta. Hyökkääjäksi epäilty Mohamed Merah ammuttiin poliisin piirityksessä.

Äärioikeiston presidenttiehdokas Marine Le Pen on yhdistänyt hyökkäykset liian liberaalina pitämäänsä maahanmuuttopolitiikkaan siitä huolimatta, että Merah oli syntynyt Ranskassa.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi