Helsingin kaupunginorkesteri soi pian elokuvateattereissa

Helsingin kaupunginorkesterin konsertteja Musiikkitalosta voi tänä keväänä käydä katselemassa Finnkinon elokuvateattereissa Helsingissä, Vantaalla, Turussa, Tampereella sekä Oulussa.

kulttuuri
Huhtikuun puolestavälistä alkaen elokuvateattereissa voi katsella HKO:n konsertteja.
Huhtikuun puolestavälistä alkaen elokuvateattereissa voi katsella HKO:n konsertteja.YLE

Huhtikuussa alkavat konsertit ovat tallenteita, mutta syyskaudeksi tarkoituksena on ottaa valikoimaan myös suorat lähetykset.

HKO:n konsertti valkokankaalta katseltuna antaa myös orkesterin ylikapellimestarille uusia sävyjä muuten niin tuttuun kokemukseen.

- Kun katselin koe-esimerkkejä siitä, mitä on tulossa, minullekin oli elämys nähdä soittajani niin läheltä soittimensa kanssa. Tämä tulee tuomaan ihan uutta läheisyyttä siihen, mitä meidän tekemisenne on, sanoo Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestari John Storgårds.

Storgårds uskoo että tieto siitä, että konserttia voi katsoa suorana elokuvateattereissa ympäri maata, tuo soittajille hyvällä tavalla lisää haastetta.

- Asioiden pitää pitää olla viimeisen päälle hiottuja ja latauksen korkeinta huippuluokkaa, hän sanoo.

Storgårds arvioi konserttisarjan olevan uudenlainen elämys varsinkin sellaisille musiikinystäville, joiden ei ole niin helppoa päästä paikan päälle Musiikkitaloon. Hän ei lähde pistämään konserttisalissa ja elokuvateatterissa koettua elämystä paremmuusjärjestykseen.

- Elokuvateatterissa pääsee aivan eri tavalla seuraaman yksittäisiä soittajia, heidän pieniäkin liikkeitään ja keskittymiseen liittyviä vivahdemuutoksia, Storgårds arvelee.

Lähteet: YLE Helsinki