Lapsiparkissa kasvaa uusia asiakkaita

Yritykset pitävät lapsiparkkeja hyvänä keinona kasvattaa uusia asiakkaita. Vanhemmille lapsiparkit tarjoavat helpotusta esimerkiksi ostosten tekoon tai liikuntaharrastukseen. Tampereella lapsiparkkiin pääsee jo teatterissakin.

lapset (perheenjäsenet)
Lapsi kurkistaa leikkiputkesta
Yle / Mari Latva-Karjanmaa

Tampereen Ikean lapsiparkissa käy kuhina keskellä arkipäivää. Vanhemmat jättävät lapsensa leikkipaikalle oman ostoskierroksensa ajaksi, kuten jalasjärveläinen Susanna Ylihärsilä.

- Pystyy paremmin katselemaan tavaroita. Ei tarvitse koko ajan vahtia mihin nuo rääpäleet menevät.

Tavaratalojohtaja Juha Taskinen myöntää, että lapsiparkilla pyritään houkuttelemaan lisää asiakkaita.

- Kuten sanottu, tämä on helpotus vanhemmille, ettei lapset ole koko ajan mukana, mutta nämähän ovat myös meidän tulevia asiakkaitamme.

Uusi asiakkaiden sukupolvi

Tamperelaisessa liikuntakeskuksessa Fressi Sykkeessä lapsiparkki on ollut jo vuosia. Keskusvastaava Helena Toivonen kertoo, että osa lapsiparkin alkuaikojen asiakkaista on jo siirtynyt bodypumppeihin ja muihin jumppiin.

- Kyllä meillä on ollut täällä sellaisia ihan nelivuotiaasta saakka, jotka nyt ovat täysi-ikäisiä. Toivekin on, että lapsi kasvaa liikuntaan mukaan.

Vastuu on vanhemmilla

Liikuntakeskuksen sääntöjen mukaan lapsiparkki ei ole hoitopaikka vaan leikkipaikka. Lasta kaitsetaan, mutta vaippoja ei vaihdeta. Jos lapsi loukkaa itsensä, vastuu on lähtökohtaisesti vanhemmilla.

Tampereen Teatteri aloitti lapsiparkin vuosi sitten. Joidenkin lauantain päivänäytösten ajaksi vanhemmat voivat jättää lapsensa kokeilemaan näytelmän tekoa teatterin harjoitussaliin, kertoo teatterinjohtaja Reino Bragge.

- Kyllä se sopii teatteriin aivan erinomaisesti ja sillä tavalla paitsi palveltua vanhempia niin varkain tutustutettua lapset teatteriin ja tähän ilmapiiriin.

Lähteet: Yle Tampere / Antti Palomaa