Tangomarkkinoilla kisaa tänä vuonna tunnettuja nimiä

Tangon taikaa tulkitsemaan ovat tänä vuonna lähteneet myös yllättävät musiikin ammattilaiset. Tangomarkkinoiden ensi maanantaina alkavassa nettiäänestyksessä pääsee kuulemaan muun muassa näyttelijä-laujajien Janus Hanskin ja Tapio Liinojan karsintakiertueella tallennettuja esityksiä.

Lapinlahden lintu Tapio Liinoja Vanhan salissa Kuva: YLE/ Juha Kivioja

Tangomarkkinoiden esikarsintoihin osallistui tänä vuonna kaikkiaan 303 laulajaa, joiden joukosta tuomaristo on valinnut jatkoon 150 kilpailijaa. Ensikertalaisia heistä on noin kolmasosa.

Helsingin karsinnoista mukaan pääsivät muiden muassa Lapinlahden linnut -yhtyeen perustajajäsen Tapio Liinoja ja laulaja-lauluntekijä Janus Hanski. Hanski sanoo suuntautuneensa iskelmään jo pitkään, ja osallistuminen kilpailuun on luonteva jatke tuolle uralle.

- Isäni aloitti tangolaulajana 60-luvulla ja se on alue, jonka parissa olen kasvanut. En koe olevani tangolaulaja ja olen vähän epämukavuusalueella. Olen kuitenkin huomannut, että Tangomarkkinat ei ole enää pelkästään tangokilpailu vaan se on laajempi käsite nykyään.

Näytteet kilpailijoiden laulusuorituksista julkaistaan maanantaina 2.4. Tangomarkkinoiden sivuilla (siirryt toiseen palveluun). Yleisö pääsee äänestämään suorituksista suosikkiaan kuukauden ajan. Yleisön äänien perusteella jatkoon valitaan ensin 50 laulajaa, joita tuomaristo täydentää vielä 25 esiintyjällä.

Jatkoon päässeet 75 kilpailijaa esiintyvät seuraavan kerran Turussa semifinaalin karsinnassa suuressa Tangomaratonissa helatorstaina.