Kevätmeikillä saa yllättää

Koulutuskeskus Salpauksen toisen vuoden kosmetologiopiskelijat tutustuttivat ihmisiä tämän kevään meikkitrendeihin Fellmanniassa. Halukkaat saivat maksutta kasvoilleen tehostemeikin, joka sisälsi kirkkaita värejä ja jopa strasseja, paljetteja ja glitteriä.

kosmeettiset tuotteet
Elisa Laiho ja Emmi Heikkilä
Elisa Laiho (vas.) ja Emmi Heikkilä ovat pian meikkiammattilaisia.Yle / Henna Akkala

Opiskelijat Elisa Laiho ja Emmi Heikkilä kertovat meikin suunnittelun alkavan asiakkaan mieltymysten ja väritoiveiden selvittämisellä. Suunnittelussa otetaan huomioon myös silmien väri ja asiakkaan yleinen olemus.

-Silmien väri kannattaa aina huomioida ja varsinkin tämän päivän meikeissä mitä me täällä tehdään huomioidaan silmät ja uusimmat trendit, Laiho kertoo.

Heikkilä kertoo kevään trendeihin kuuluvan karkkivärit luomilla, kuulas iho sekä mattahuulipunat.

-Nyt ylärajaukset ja alarajaukset voivat olla erilaiset sävyiltään. Siinä ei ole enää niin tiukkaa linjaa, Laiho täydentää.

Päivittäin meikkaavia varoitellaan usein meikkien haitallisista vaikutuksista iholle. Heikkilä suositteleekin arkeen kevyttä meikkiä, muttei näe meikin tekevän pahaa iholle, mikäli sen muistaa puhdistaa iltaisin hyvin. Myös Laiho on samoilla linjoilla.

-Totta kai nykyään mitä vähemmän sen parempi. Varsinkin tässä trendissä, kuulasiho ja mahdollisimman luonnollinen on aina hyvä.

Strasseilla näyttävyyttä

Istuuduin itse tyttöjen meikkaustuoliin ja annoin tytöille täysin vapaat kädet. Odotin innolla, millaisen kevätmeikin tytöt minulle luovat, kun omat mieltymykseni unohdetaan.

Suunnitelmat tytöt tekivät yhdessä ja Heikkilä hoiti toteutuksen. Luomiväriksi valittiin oranssi, jonka Laiho kertoi sopivan silmieni vihertävään sävyyn ja joka on tämän kevään yksi trendiväreistä. Ripsien rajaan piirrettiin tummemmalla sävyllä rajaus ja myös alaluomea korostettiin kevyesti oranssilla.

Kun luomiväri oli paikallaan, tummensi Heikkilä kevyesti kulmakarvojani korostamaan silmien ilmettä. Ja koska kyseessä oli tehostemeikki, laitettiin silmieni ulkonurkkiin vielä kullanvärisiä strasseja.

Lopuksi sipaus poskipunaa sekä hohdepuuteria tuomaan kasvoille hehkua.

Valmis meikki oli raikas ja strassit toivat silmiin näyttävyyttä. Tehostemeikkiä voi näyttävyydestä huolimatta käyttää Heikkilän mukaan juhlien lisäksi arkenakin.

-Jos ei ole mitään hirveän asiallista päivällä niin kyllähän sitä voi käyttää päivälläkin ehostuksena. Strassit tulevat varmasti jossain vaiheessa enemmänkin muotiin, laitetaan kunnon tehosteita silmien alueelle ja yleensäkin kasvoille.

Saa nähdä, kuinka rohkeita meikkejä tämä kevät tuo tullessaan.

Lähteet: Yle / Henna Akkala