1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. made

Näin made pääsee nahkatakistaan

Katso mateen matka leikkuulaudalta uunin kautta lautaselle.

made
Tuppuraisen tapaan valmistettuun uunikalaan tulee omin käsin valmistettua kylmäsavujuustorouhetta.
Tuppuraisen tapaan valmistettuun uunikalaan tulee omin käsin valmistettua kylmäsavujuustorouhetta.Yle / Kati Siponmaa
Nylkeminen aloitetaan viiltämällä mateen niskaan ristikuvio.Yle / Kati Siponmaa
Napakoilla pihdeillä ote pysyy. Nahka kuoritaan ensin evien päältä ja jatketaan vetämällä tuppeen asti.Yle / Kati Siponmaa
Fileet irroitetaan selkäruotojen päältä.
Fileet irroitetaan selkäruotojen päältä.Yle / Kati Siponmaa
Pystöosasta fileet irtoaa filerointiveitsellä.
Pystöosasta fileet irtoaa filerointiveitsellä.Yle / Kati Siponmaa
Mateen maksa on paitsi kaunis, myös terveellinen herkku.
Mateen maksa on paitsi kaunis, myös terveellinen herkku.Yle / Kati Siponmaa
Fileet huuhdellaan ennen uunivuokaan laittamista, sillä mateen pinta on limainen.Yle / Kati Siponmaa
Mausteeksi riittää suola ja sitruunapippuri.
Mausteeksi riittää suola ja sitruunapippuri.Yle / Kati Siponmaa
Mateen ja sen maksan petiin laitetaan sipulia ja muna-ruokakerma-seos.
Mateen ja sen maksan petiin laitetaan sipulia ja muna-ruokakerma-seos.Yle / Kati Siponmaa
Uunimade lautasella
Karppaajillekin kelpaavaa lähiruokaa. Kemijoesta nostettu made tarjolla Keminmaasta puomitun puolukan kera.Yle / Kati Siponmaa
Lue seuraavaksi