1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Anna Easteden saa isäkseen Eric Forresterin

Pohjoiskarjalaislähtöinen näyttelijä-malli Anna Easteden vaalii Yhdysvaltain-kodissaan suomalaisuutta: kiuaskivetkin ovat synnyinmaasta. Nyt Eastedenillä on työn alla elokuva suurena Suomen ystävänä tunnetun "Eric Forresterin" kanssa.

Kuva: Yle

Anna Easteden tekee parhaillaan elokuvaa Advancing daughters tv-sarja Kauniista ja Rohkeista tutun Eric Forresterin (John McCook) kanssa. Anna Easteden näyttelee elokuvassa McCookin poliisitytärtä.

- John McCookin roolihenkilö on sellainen vähän lain toisella puolella kulkija, joten siinä riittää yrittämistä olla hyvä tytär ja samalla hyvä poliisi, kirjoittaa Anna Ylen torstaina järjestämässä Facebook-keskustelussa.

McCookin Eric-rooli Kauniissa ja rohkeissa asettaa omat haasteensa Advancing daughters -elokuvan filmatisoinnille.

- John kun näyttelee edelleen Kauniissa ja rohkeissa joka viikko, niin joudumme kuvaamaan niinä päivinä, kun hänellä on vapaata. Kuvaamiseen näin menee paljon pidempään, kuin jos kuvaisimme kaiken suoraan putkeen.

Roolitarjous elokuvaan tuli varsin hauskalla tavalla FilmiFestareilla.

- Olin katsomassa jotakin muuta elokuvaa, ja avausjuhlan aikana joku tuntematon henkilö osoitti minua sormella toiselta puolelta huonetta. Menin kysymään, miksi hän viittoili minuun. Vastaus oli, että näytin ihan hänen kirjoittamaltaan roolihahmolta tästä elokuvasta, paljastaa Anna.

Annan oma pieni Suomi Losissa

Anna Easteden (entinen Shemeikka) eli lapsuutensa ja nuoruutensa Tohmajärvellä. Eastedenin ura alkoi vuonna 1994 mallina nuortenlehti SinäMinän kannessa. Sen jälkeen hän on tehnyt mallin töitä muun muassa Aasiassa, Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa. Easteden on näytellyt muun muassa elokuvassa Haarautuvan rakkauden talo sekä sarjoissa Päivien viemää ja Miehen puolikkaat sekä lukuisissa televisiomainoksissa.

Pohjoiskarjalaisesta maitopitäjästä lähteneen Annan kotipesässä Los Angelesissa on suomalaisuus läsnä: kotona on suomalainen sauna, jossa on kiuaskivetkin synnyinmaasta. Anna Easteden on juuri hankkinut kaksi pientä kissaa, ja hän viljelee innokkaasti pientä kasvimaataan. Puutarhassa kasvaa muun muassa tomaatteja, porkkanoita ja herneitä. Anna kuvaakin, että hän tekee omaa pientä Suomeaan Los Angelesiin. Annan täti on käynyt kylässä Yhdysvalloissa ja opettanut tekemään karjalanpiirakoita. Piirakoiden väsääminen vaatii kuitenkin vielä harjoittelua.

- Ha haa! En todellakaan ole vielä mestari tässä lajissa! Äidin tekemät ovat paljon parempia.

Vaikka Anna Eastedenin sydämessä elää Suomi, ei hän kuitenkaan ole pakkaamassa matkalaukkuaan.

- Suomeen asumaan en tällä hetkellä haikaile, mutta käymään kyllä. Ehkä joskus sitten "vanhana" taas takaisin asumaan, kirjoittaa Anna Easteden ja lisää hymiön perään.