Wallin luopuu puolueen puheenjohtajuudesta

Stefan Wallin luopuu RKP:n puheenjohtajuudesta. Wallin kertoi perjantaina aamupäivällä puolueensa hallitukselle, ettei hän enää asetu puheenjohtajaehdokkaaksi ensi kesän puoluekokouksessa Kokkolassa. Wallin kiistää, että Dragsvik-kohu olisi vaikuttanut hänen päätökseensä.

talous
Puolustusministeri Stefan Wallin
Puolustusministeri Stefan Wallin kommentoi helmikuussa väitteitä siitä, että hän olisi uhkaillut perussuomalaisten kansannedustajia.Yle

Wallin on toiminut puolueen puheenjohtajana vuodesta 2006.

Wallin sanoo tiedotteessaan, että kun hänet valittiin puheenjohtajaksi, hän lupasi itselleen, että toimisi puheenjohtajana enintään kuusi vuotta.

- Lupasin, että oman itseni, perheeni ja puolueeni takia toimisin puheenjohtajana enintään kuusi vuotta, mikäli minut jatkokausille valittaisiin.

Wallin korostaa, ettei ilmoituksella ole mitään tekemistä viime aikojen puolustusvoimauudistusta koskevan keskustelun kanssa.

- Päätökseni tein jo kuusi vuotta sitten. Tarkistin sen vielä kertaalleen viime joulupyhien alla päätyen samaan johtopäätökseen.

Wallin sanoo myös olevansa jatkossakin täynnä intoa jatkamaan työtänsä politiikassa.

Puolustusministeri Wallin on ollut viime aikoina julkisuudessa, koska hän ei aluksi kertonut antamastaan poliittisesta ohjauksesta Dragsvikin varuskuntaa koskevassa asiassa.

RKP:n puoluekokous pidetään 10. kesäkuuta Kokkolassa.

Lähteet: Yle Uutiset