Saimaan amk:lta lähtee 95 aloituspaikkaa

Opetusministeri Jukka Gustafsson vahvisti ammattikorkeakoulujen aloituspaikkojen leikkaukset perjantaina. Saimaan ammattikorkeakoulun toive pienemmistä leikkauksista ei vaikuttanut päätökseen.

ammattikorkeakoulut

Saimaan ammattikorkeakoulun aloituspaikat vähenevät ensi vuonna 95:llä. Määrä on opetusministeriön alkuperäisten suunnitelmien mukainen, eikä ammattikorkeakoulun toive pienemmistä leikkauksista vaikuttanut päätökseen.

Valtaosa paikoista poistuu tekniikan ja loput kulttuurin koulutusalalta. Tekniikan toimialajohtaja Antti Lehmusvaara on opetusministeriön päätöksestä pahoillaan.

- Tietysti haikein mielin ollaan, ei täällä mikään ilon aihe tämä meille ole. Leikkaukset kohdistuvat tietotekniikan, prosessitekniikan ja chemical engineering -koulutusohjelmiin, joihin ei enää uusia opiskelijoita oteta. Vähennämme sisäänottoa jo ensi syksynä, eli näihin lakkautettaviin koulutusohjelmiin ei oteta uusia opiskelijoita ensi syksynä. Meillä on tekniikan puolella syksyllä haussa aloituspaikkoja rakennustekniikkaan ja kone- ja tuotantotekniikkaan.

Opetusministeri Jukka Gustafsson on vahvistanut ammattikorkeakoulujen aloituspaikkojen vähennykset perjantaina. Muutamien ammattikorkeakoulujen aloituspaikkoja leikataan muun muassa teollisuuden tarpeiden perusteella alkuperäisiä suunnitelmia vähemmän. Näitä ammattikorkeakouluja ovat muun muassa Savonia sekä Kemi-Tornion ja Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulut.

Lähteet: Yle Etelä-Karjala / Riitta Pihlaja