Paistettua karitsan paahtopaistia ja sienirisottoa

Olli kokkailee pääsiäisen aikaan sopivaa karitsan paahtopaistia ja sienirisottoa. Paahtopaistin valmistuksessa käytetään sekä pannua että uunia ja risottoa keitettäessä riisin kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei se pääse kattilassa ruskistumaan.

Paistettua karitsan paahtopaistia ja sienirisottoa Kuva: Kuva: Procam / Yle

Paistettua karitsan paahtopaistia ja sienirisottoa

4 kpl karitsan paahtopaistia

1 rkl voita

4 oksaa timjamia

2 kynttä valkosipulia

suolaa, pippuria

Putsaa paahtopaisteista pinnalla olevat kalvot pois. Mausta paistit kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Lämmitä pannu kuumaksi. Laita voi, timjami ja valkosipuli pannulle. Lisää paistit ja paista niihin nopeasti pinta. Nosta paistit uunipannulle ja loppukypsennä 140 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 52 astetta. Nosta paistit pois uunista ja anna hetki vetäytyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Sienirisotto

½ dl oliiviöljyä

2 kpl salottisipulia hienonnettuna

2 kynttä valkosipulia

4 dl risottoriisiä

4 dl valkoviiniä

1 l kanalientä

3 rkl mascarponea

100 g parmesaania raastettuna

suolaa, pippuria

300 g paistettuja sieniä

Kuori ja hienonna salotit ja valkisipulit. Lämmitä oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää risottoriisi ja kuullota muutama minuutti. Varo kuitenkin, ettei riisi pääse ruskistumaan, koska silloin se ei kypsy pehmeäksi. Lisää valkoviini ja anna sen haihtua lähes kokonaan pois. Lisää kauhallinen kanalientä ja anna sen hiljalleen haihtua pois koko ajan sekoittaen. Toista tätä, kunnes riisi on lähes kypsää. Lisää mascarpone ja parmesan ja sekoita tasaiseksi. Jos risotto tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä hiukan kanaliemellä tai kermalla. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile välittömästi.