Liinoja vakuuttaa: Tango ei ole himmentänyt järkeäni

Moni on ihmetellyt, miksi tunnettu näyttelijä ja laulaja Tapio Liinoja on lähtenyt tavoittelemaan tangokuninkaan titteliä. Liinojan mukaan hänen järkensä valon ei tarvitse pelätä himmentyneen, vaikka vanhempi tanssimusiikki ja tango vievätkin nyt miestä mennessään.

Lapinlahden lintu Tapio Liinoja Vanhan salissa Kuva: YLE/ Juha Kivioja

- En ole aiemmin paljon tangoa laulanut, mutta tähän vanhempaan suomalaiseen iskelmään ja tanssimusiikkiin ovat nyt monet jutut vieneet. Onhan tämä aikamoista heittäytymistä ja pitää pohtia, että olenko ihan kahjo. Aina olen kuitenkin hyökännyt raja-aitojen yli ja tehnyt kaikenlaista. Katsotaan nyt eteneekö tämä vai ei, Liinoja toteaa.

Käy miten käy

Liinoja kertoo päättäneensä tangokilpailuun lähtemisestä jo viime vuonna, kun hän esiintyi festivaaleilla Varjokuva-orkesterin kanssa. Tänä vuonna hän lauloi videolle Satumaa-tangon ja tie karsintoihin aukesi. Mies ei kuitenkaan halua hehkuttaa osallistumistaan liikaa.

- Olen pyrkinyt lausumaan asiasta mahdollisimman vähän julkisuuteen sillä ensin pitäisi vähän laulaakin ettei mene vain perustelujen kertomiseksi. Olen kuitenkin erittäin innostunut tästä ja käy miten käy niin joka tapauksessa toivon, että tätä kautta löytyy kaikenlaista hienoa tulevina vuosina, Liinoja toteaa.