Oriveden murhayritysten taustalla päättynyt seurustelusuhde

Poliisi on pidättänyt Oriveden kouluampumisesta epäillyn miehen. Koulussa ampuessaan mies käytti metsästysasetta, johon hänellä oli lupa. Koulussa, jossa mies ampui, opiskeli miehen entinen tyttöystävä. Poliisi kertoi aiemmin tiedotustilaisuudessa Tampereella, että epäilty saatiin kiinni ilman voimatoimia.

Kotimaa
Poliiseja ja palomiehiä Orivedellä
Oriveden ampuja saatiin kiinni pian ammuskelun jälkeenYle / Mari Latva-Karjanmaa

Poliisi epäilee vuonna -89 syntynyttä oriveteläismiestä murhan yrityksestä ja vaaran aiheuttamisesta. Mies on poliisivankilassa ja häntä esitetään vangittavaksi Pirkanmaan käräjäoikeudessa maanantaina.

Tapahtumat Orivedellä saivat alkunsa aamupäivällä puoli kymmenen jälkeen kun hätäkeskus sai ilmoituksen, jonka mukaan miestä oli ammuttu käteen Orivedellä sijaitsevassa yrityksessä. Ilmoitus laukauksista Oriveden yhteiskoulussa tuli hieman myöhemmin.

Yrityksessä ampuja haavoitti vuonna -62 syntynyttä miestä merkinantopistoolilla. Ase oli luvallinen, mutta ampujalla siihen ei ollut lupaa.

Miehen koulussa käyttämä metsästysase oli yksi kolmesta aseesta, joihin miehellä oli rinnakkaislupa.

Meni entisen tyttöystävän luokkaan

Epäillyllä on rinnakkaislupa kolmeen aseeseen: haulikkoon, kivääriin ja pienoiskivääriin. Luvat on myönnetty metsästysperusteella. Hänellä ei ole rikostaustaa.

Poistuttuaan ensimmäiseltä ampumapaikalta mies meni Oriveden yhteiskoululle ja kiipesi kolmanteen kerrokseen koputtaen entisen tyttöystävänsä luokan oveen. Opettaja avasi oven, mutta onnistui lukitsemaan sen uudelleen. Mies ampui kuusi kertaa oven läpi, mutta kukaan ei loukkaantunut. Luokassa oli 14 oppilasta ja opettaja.

Miehen ja tytön seurustelusuhde oli päättynyt tytön toivomuksesta helmikuussa. Miehen oli ollut vaikea hyväksyä suhteen päättymistä, kertoo poliisi.

Poliisi otti ampujan kiinni koulun alueella pian laukausten jälkeen.

- Kun poliisipartio oli mennyt koululle, mies tuli ulos koulusta aseen kanssa. Poliisi sai miehen luopumaan aseestaan, kertoi rikoskomisario Jari Kinnunen.

Kriisiapua liikuntahallissa

Koulun oppilaat ja henkilökunta ovat turvassa. Oppilaat saivat kriisiapua läheisessä liikuntahallissa.

Oriveden kirkossa järjestetään hartaustilaisuudet klo 16 ja klo 18.

Lähteet: Yle Tampere