Diesel meni alennusmyyntiin pääkaupunkiseudulla

Dieseliä käyttävistä autoilijoista käydään kovaa taistelua pääkaupunkiseudulla. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla litran dieseliä saa paikoin jopa 15 senttiä halvemmalla kuin muualla maassa.

talous
Huoltoaseman hintanäytöt.
Yle

Polttoaineiden hintoja keräävän polttoaine-net -sivuston mukaan litra dieseliä maksaa koko maassa keskimäärin 1,575 euroa. Pääkaupunkiseudulla litran saa halvimmillaan 1,429 eurolla.

Dieselin hintataisteluun ovat lähteneet Neste Oil ja St1 sekä St1:n omistama Shell.

- Meidän näkökumastamme bensiinin ja dieselin marginaaleissa on epäsuhta. Bensiinin hinta ei tällä hetkellä laske, koska sen hinta on jo kilpailtu niin alas, sanoo St1:n toimitusjohtaja Mika Wiljanen.

Liiketoimintajohtaja Sakari Toivola Neste Oilista toteaa samaa: bensiinissä hintakilpailu on ollut tasaisempaa jo pidempään. Dieselin tämänhetkisistä hintaeroista Toivola toteaa, että polttoainemyynnissä hinnoittelu vaihtelee alueittain.

Wiljanen kertoo, että St1 haluaa kasvattaa myynnissään dieselin osuutta ja että pääkaupunkiseutu on heille keskeistä aluetta.

- Polttoaineiden myynti on erittäin kilpailtu ala, asiakkaista taistellaan. Meillä on korkea markkinaosuus dieselissä, ja niin on kilpailijallammekin, Wiljanen sanoo.

Sitä, kuinka kauan dieselin alennusmyynti kestää, polttoainejakelijat eivät halua ennustaa.

- Tilanteen kestoa vaikea arvioida. Polttoainekauppa on kuin torikauppaa: hinnat ovat avoimesti näkyvillä, jokainen tekee oman ostopäätöksensä, sanoo Toivola.

- Dieselin hinnoissa palataan normaaliin varmasti jossain vaiheessa, arvioi puolestaan Wiljanen.

Lähteet: Yle Uutiset