Mattimyöhäiset kiirehtivät jättämään autoveroilmoituksia

Huhtikuun alussa voimaan astuva autoveromuutos on näkynyt ruuhkina Eteläisessä tullipiirissä. Ulkomailta tuodun auton veroilmoitus oli tehtävä tulliin viimeistään tänään, jotta vero määräytyy vielä vanhoilla perusteilla.

Kotimaa
YLE

Veroilmoituksia tuli tulliin koko viikon huomattavasti normaalia runsaammin. Päivässä vastaanotettiin jopa 150-200 ilmoitusta, kun normaalipäivinä niitä tehdään vain joitakin kymmeniä. Perjantaina ilmoituksen jättäjiä riitti Sörnäisten autoverotoimistossa ruuhkaksi asti.

- En oikein tiedä, kuinka vero määräytyy näin vanhoihin autoihin, ehkä uusi vero olisi suunnilleen satasen siihen vaikuttanut. Tärkeintä on kuitenkin saada auto pääsiäiseksi ajoon, kommentoi ilmoituksensa jättänyt hyvinkääläinen Samuli Salminen.

Sunnuntaina voimaan tuleva uusi autovero laskee vähäpäästöisten autojen verotusta, mutta muiden autojen verotus kovenee. Jos veroilmoitukseensa sai perjantain leiman, saattoi verotuksessa säästää jopa tuhansia euroja.

Viime hetkillä Suomeen onkin tuotu erityisen paljon suurimoottorisia urheiluautoja, kertoo autoverotuksen esimies Markku Partanen Eteläisestä tullipiiristä.

- Veromuutos on ollut jo viime vuoden puolella tiedossa, mutta aika loppumetreilläkin tähän on herätty ja se näkyy tuontirakenteessa. Hyvin paljon tuodaan autoja, joiden päästöarvot ovat suuremmat ja joissa verot selkeästi nousevat.

Lauantaina otetaan vastaan enää juuri maahan saapuvien autojen veroilmoituksia.

- Jos auto on jo maassa, niin ilmoitusta ei enää ole mahdollista jättää. Meillä on kuitenkin Vuosaaren satamassa jonkin verran valmiutta ottaa vastaan maahan huomisen aikana saapuvien autojen ilmoituksia.

Lähteet: Yle Helsinki