Virolla ongelmia euroviisujen järjestämisessä

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Viro saattaa joutua luopumaan Eurovision laulukilpailujen järjestämisestä. Viron televisio ei ole saanut tapreeksi rahaa maan hallitukselta kyetäkseen järjestämään kilpailun. Maltan yleisradio on jo ilmoittanut olevansa valmis ottamaan laulukilpailun järjestettäväkseen.

Voittajat Tanel Padar ja Dave Benton.

Viron television ETV:n johtaja Aare Urm kertoi uutistoimisto AFP:lle, että ongelman ydin on hallituksen negatiivinen suhtautuminen yleisradioon.

Viron hallitus hyväksyi tiistaina ETV:lle annettavan lainan, mutta rahamäärä on suunniteltua pienempi. Urmin mukaan myönnetyllä rahalla ETV:llä ei ole mahdollisuutta järjestää kilpailuja.

Urm maalaili jopa uhkakuvia yleisradiotoiminnan täydellisestä lopettamisesta, jos lisävaroja ei heru. Hallituksen edustajan Priit Poiklikin mukaan ETV:n lausunnoilla yritetään puristaa lisää rahaa ulos valtion kassasta.

Viron on ilmoitettava kuun loppuun mennessä järjestääkö se Eurovision laulukilpailut. Maltan yleisradio on jo kertonut halukkuutensa hypätä Viron kenkiin. Kilpailun saa järjestää vain yleisradioyhtiö.

Viro on ensimmäinen keski- tai itäeurooppalainen maa, joka on voittanut euroviisut. Voitto napattiin kotiin Everybody -kappaleella, jonka esittivät Tanel Padar ja Dave Benton.

AFP