Metalliliitto patistelee SAK:ta

Yle Uutisten artikkeliarkisto

SAK:laisen Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa vaatii SAK:ta sitoutumaan tavoittelemaan laajoja tulopoliittisia sopimuksia. Sopimusten myötä voitaisiin Vuorenmaan mukaan huolehtia muun muassa oikeudenmukaisesta tulonmuodostuksesta. SAK:n kolmipäiväinen edustajakokous alkaa maanantaina Helsingissä.

Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa

Metallityöväen liiton puheenjohtajan mukaan laajoilla tulopoliittisilla sopimuksilla huolehdittaisiin työllisyydestä, talouden vakaudesta ja ennustettavuudesta sekä työttömyys- ja sosiaaliturvaverkkojen säilymisestä.

Kouvolassa lauantaaina pitämässään puheessa Vuorenmaa terotti, että SAK:n tulevilla linjauksilla on vaikutusta tulevan hallituksen sekä ennen kaikkea työnantajien asenteisiin.

Vahvalla sitoutumisella tulopolitiikan puolesta viestitetään, että palkansaajapuoli on valmis jatkamaan maamme talouden vakautta ja ennustettavauutta lisäävää työmarkkinapolitiikka, Vuorenmaa painotti.

SAK pohtii tulopolitiikan tulevaisuutta kokouksessaan

SAK:n maanantaina alkavan edustajakokouksen asiakirjoista on etukäteen eniten keskusteltu tulopolitiikan tulevaisuutta ja ay-liikkeen sisäisiä kehittämistarpeita ja palkansaajajärjestöjen keskinäistä asemointia koskevista papereista.

SAK on ristinyt kokouksen tulevaisuuskokoukseksi, vaikka työnantajapuolella on arvosteltu SAK:n lähinnä nimeävän vanhoja toimintamalleja uudestaan.

Kokouksessa valitaan myös toista puheenjohtajakauttaan päättelevä Lauri Ihalainen (sd.) uudelle viisivuotiskaudelle.

SAK saa nyt myös ensimmäisen naisjohtajan valtuustoonsa, Tuire Santamäki-Vuoren (sd.). Santamäki-Vuori nousee kesäkuussa Suomen suurimman ammattiliiton Kunta-alan ammattiliiton KTV:n puheejohtajaksi eläkkeelle jäävän Jouni Riskilän (sd.) seuraajana.

STT, YLE24