Teollisuusjäteillä hyvä viime vuosi

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Suuret teollisuusyritykset paransivat tulostaan vuonna 2000. Tilastokeskuksen mukaan teollisuusyritysten tilikauden nettotulos oli viime vuonna 42 miljardia markkaa, mikä on 9,5 prosenttia liiketoiminnan tuotoista. Edellisvuoden vastaava tulosprosentti oli 7,8.

Liikevaihtoaan suuret teollisuusyritykset kasvattivat viime vuonna 29 prosentilla 438 miljardiin markkaan. Vienti kasvoi puolestaan 37 prosenttia. Kaiken kaikkiaan viennin osuus liikevaihdosta oli suuryrityksissä keskimäärin 64 prosenttia.

Parhaiten vienti ja liikevaihto kehittyivät edelleen elektroniikkateollisuudessa, missä liikevaihto kohosi 54 ja vienti 60 prosenttia.

Myös metallien jalostuksessa ja koneiden valmistuksessa liikevaihto ja vienti kasvoivat voimakkaasti. Koko metalliteollisuudessa liikevaihto lisääntyi 43 ja vienti 48 prosenttia.

Metsäteollisuudessa suuryritysten liikevaihto kasvoi 14 ja vienti 20 prosenttia. Kemian teollisuudessa liikevaihto kasvoi 40 ja vienti 37 prosenttia.

Palkkalistoillaan suurilla teollisuusyrityksillä oli viime vuonna noin 212 800 henkilöä. Henkilöstön määrä kasvoi noin 2 700:lla edellisvuodesta.

STT