1. yle.fi
  2. Uutiset

Roots'n' River Blues ei tingi linjastaan

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kuolkoon tämä tapahtuma ennen kuin blues-Kirka laulaa täällä, sanoo Roots'n River Blues -tapahtuman isä ja puuhamies Jarmo Puhakka. Rovaniemellä viikonloppuna järjestettävä festivaali tarjoilee juurevaa musiikkia nyt seitsemättä kertaa.

Roots'n' River Blues on vetänyt linjansa tänä vuonna entistä terävämmällä kynällä. Tarjottavan musiikin yhteinen nimittäjä on blues, mutta sen sisällä operoidaan laajasti.

Bluesin kaihoisia säveliä kuunnellaan viikonloppuna eri tavoin esitettynä. Näkemyksensä bluesin syvimmästä olemuksesta esittävät muun muassa englantilainen Dr. Feelgood, chigacolainen James Wheeler ja Kent DuChaine.

Tapahtuman blueslinjasta poikkeaa Funktio-klubi, jonka ohjelmisto on reilusti funkahtavaa. Funtio on Puhakan mukaan festivaalin kädenojennus nuoremmalle yleisölle.

Klubin tiukimmat musiikkiterveiset tulevat Helsingistä, jonka funk-ylpeys Eternal Erction tanssittaa perjantaina. Klubin lavalla esiintyy myös paikallinen hip-hop-ylpeys Nuoret Herrat.

Ulkoilmasta hämyisiin klubeihin

Roots'n' River festivaali on aikaisempina kesinä tuonut musiikin ulkoilmaan Kemijoen rannoille. Jatkuvat vastoinkäymiset säiden kanssa sekä kyllästyminen sateenvarjoihin ovat opettaneet yhtä ja toista sisätilojen eduista.

Pieni myönnytys luonnonvoimille ei Puhakan mukaan ole tappio festivaalille.

- Blues sopii savuisiin ja hikisiin klubeihin kuin nyrkki silmään.

Perinteisesti festivaalin klubikeikat ovat olleet suosittuja, eikä tyhjiä penkkejä nähtäne tänä vuonnakaan. Viikonlopun aikana bluesklubeille odotetaan noin 2 500 kävijää.

Festivaalien päätapahtuma pidetään perjantaina Ravintola Pohjanhovissa sekä samaan aikaan ravintola Tivolissa, joka siis toimii Funtio-klubina.

13-vuotias Andy Cortes lauteille perjantaina

Viikonlopun mielenkiintoisimpia esiintyjiä on lontoolainen bluesihme Andy Cortez. Nuoresta iästään huolimatta virtuoosi kurittaa kitaraa kuin vanhat mestarit.

Perjantain esiintyminen on tulevaisuuden nimiin lukeutuvan Cortezin ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa Suomessa.

Cortez jakaa lavan rovaniemeläisen Wristshakersin kanssa.

(STT)

Lue seuraavaksi