Aspocomp kiistää tiedot tehtaiden sulkemisesta

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Elektroniikkateollisuuden piirilevyjä valmistava salolainen Aspocomp kiistää tiedot, joiden mukaan se olisi lakkauttamassa tehtaitaan Suomessa.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan yhtiö olisi aikeissa sulkea neljä viidestä tehtaastaan Suomessa ja siirtää osan tuotannostaan Kiinaan ja Thaimaahan.

Aspocomp kertoo tiedotteessaan, että yt-neuvottelut on aiemman ilmoituksen mukaan aloitettu vain Espoon tehtaassa, joka mahdollisesti suljetaan. Espoon tehtaan kohtalo on selvillä aikaisintaan ensi viikolla, tiedotteessa korostetaan.

Aspocompilla on tuotantoa myös Salossa, Klaukkalassa, Teuvalla, Padasjoella ja Oulussa. Lisäksi konsernilla on piirilevytehdas Ranskassa.

Aspocomp antoi keskiviikkona tulosvaroituksen, jonka mukaan yhtiön ensimmäisen vuosipuoliskon tulos painuu tappiolle. Syynä tulosvaroitukseen on tietoliikennealan heikko kysyntä.

Toimitusjohtaja Jarmo Niemen mukaan yhtiön liikevaihto jäi heikon kysynnän vuoksi toisella neljänneksellä ensimmäistä neljännestä pienemmäksi. Sen seurauksena koko alkuvuoden tulos on tappiollinen.

Loppuvuoden näkymiä yhtiö arvioi Niemen mukaan heinäkuun osavuosikatsauksen yhteydessä.

Turun Radio, STT