Kohutoimittaja erosi Helsingin Sanomista

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Rikostoimittaja Harri Nykänen on irtisanoutunut Helsingin Sanomista. Hän ilmoitti asian työnantajalleen palattuaan vuorotteluvapaalta. Nykäsen lähtemistä oli ounasteltu jo jonkin aikaa.

Nykänen ajautui eripuraan lehden toimituksellisen johdon kanssa alkutalvesta sanottuaan Nelosen Palaneen käry -ohjelmassa, että lehden päätoimittaja Janne Virkkunen esti häntä paljastamasta Matti Ahteen nimeä työpaikka-ahdistelusta kertovassa jutussa.

Helsingin Sanomien mukaan nimeä ei paljastettu jutussa, koska sen julkaisemiselle ei ollut riittäviä perusteita.

Asiasta noussut kohu johti tutkintaan ja lopulta Matti Ahteen erottamiseen Veikkauksesta. Myös Palaneen käry -ohjelma lopetettiin.

Kaksi viikkoa sitten käräjäoikeus tuomitsi HS ennätyksellisiin 25 miljoonan markan korvauksiin Nostokonepalvelu Oy:tä koskevasta kirjoittelusta. Valtaosa jutuista oli Nykäsen kirjoittamia.

Harri Nykänen työskenteli Helsingin Sanomissa vuodesta 1981, melkein alusta asti rikostoimittajana.

Suuri yleisö tuntee Nykäsen hänen esiin kaivamiensa uutispaljastusten lisäksi myös romaaneista ja tv-sarja Raidin käsikirjoituksesta. Raidin hän käsikirjoitti yhdessä Tapio Piiraisen kanssa.

Nykänen on kertonut keskittyvänsä jatkossakin kirjoittamiseen - uusi romaani on juuri valmistunut, ja tekeillä on elokuvakäsikirjoitus.

STT