Pommi-iskuista uhka rikkaiden maiden kokoukselle

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Italiassa jo kaksi kirjepommia on räjähtänyt juuri ennen rikkaiden maiden Genovassa perjantaina alkavaa kokousta. Kukaan ei loukkaantunut iskuissa vakavasti. Tekijöistä ei ole tietoa, eikä tiedetä, ovatko pommit yhteydessä toisiinsa.

Ensimmäinen pommi räjähti pääministeri Silvio Berlusconin hallitsemalla radioasemalla Milanossa puolilta päivin keskiviikkona. Räjähdyksessä loukkaantui yksi ihminen lievästi.

Milanossa räjähti aiemmin keskiviikkona toinenkin pommi. Se heitettiin työpaikkoja välittävän yrityksen toimistoon. Tässäkään iskussa ei loukkaantunut kukaan vakavasti.

Toinen kirjepommi räjähti keskiviikkona iltapäivällä vaatteiden valmistajana tunnetun Benettonin pääkonttorissa Ponzanossa Pohjois-Italiassa. Räjähdyksessä ei loukkaantunut ketään.

Aiemmin tällä viikolla räjähti yksi kirjepommi Genovassa. Sekään ei aiheuttanut suurta vahinkoa.

Yhdenkään pommin lähettäjästä ei ole tietoa. Ei myöskään tiedetä, ovatko pommit yhteydessä toisiinsa.

Maailman rikkaimpien maiden ulkoministerit ovat Roomassa valmistelemassa perjantaina alkavaa Ryhmä 8 -maiden huippukokousta. Varsinaisen huippukokouksen on määrä alkaa perjantaina ja päättyä sunnuntaina.

Göteborgin mellakoista tuomioita

Göteborgin EU-huippukokouksen kesäkuisesta mellakoinnista on jaettu lisää vankeustuomioita. Seitsemän tanskalaista sai 1 - 8 kuukauden tuomiot. Heitä syytettiin osallisuudesta poliisien kivittämiseen EU-huippukokouksen yhteydessä.

Aiemmin tuomittiin yksi saksalaismies puolen vuoden vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet karkotettiin Ruotsista.

AP, AFP, STT, Reuters, DPA

Lähi-itä huoletti G8-ministereitä