1. yle.fi
  2. Uutiset

Ylläs soi viikonloppuna

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Ylläs soikoon! kerää alkavana viikonloppuna kevyen musiikin ja lavatanssin ystävät Suomen pisimmän laskettelurinteen kupeeseen. Jo perinteeksi muodostunut Ylläs Soikoon! tanssittaa ja laulattaa jo neljännentoista kerran.

Varaslähtö viikonloppuun on otettu vanhaan tapaan jo keskiviikkona tanssien, mutta festivaalin päätapahtumat sijoittuvat perjantaille ja lauantaille. Viikonlopun päätöskonsertti pidetään sunnuntaina.

Ylläksen heinäkuun kohokohdaksi muodostunut tapahtuma panostaa lavatanssin lisäksi myös tunturikonsertteihin, joita on tänä vuonna kaksin kappalein.

Perjantaina rokataan Tunturirockissa, jonka esiintyjiä ovat YUP, Absoluuttinen Nollapiste, Tulenkantajat sekä Riemudivisioona.

Lauantaina tunturiin noustaan hivenen toisenlaisissa tunnelmissa. Musiikin ilosanomaa levittävät tuolloin Mari Rantasila, Koivulan rokkiin hurahtaneet veljekset Ilkka ja Pertsa sekä paremmin ehkä raspikurkkuina tunnetut Kultakurkut. Kultakurkkuryhmän muodostavat herrat Bablo, Esa Eloranta, Eero Raittinen ja Harri Marstio.

Ylläs soikoon! soi viikonloppuna tunturin lisäksi alueen ravintoloissa ja kahviloissa sekä myös kirkossa, jossa konsertoi Susanna Heikki.

Huhtikuussa Viking Cinderellalla kisanneet ja loppukilpailuun valitut tanssiorkesterit ratkovat paremmuuttaan tanssiorkestereiden SM-kisoissa perjantaina.

Tittelistä kisaa seitsemän orkesteria. Muusikko Harri Metsäkedon johtaman tuomaristo asettaa orkesterit paremmuusjärjestykseen, mutta myös yleisö valitsee oman suosikkinsa.(STT)

Lue seuraavaksi