1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

SanomaWSOY ostaa hollantilaisen lehtiyhtiön

Mediakonserni SanomaWSOY on päättänyt ostaa hollantilaisen lehtikustantajan VNU:n aikakauslehtipuolen eli CIG:n. Kyseessä on Suomen suurin mediayrityksen tekemä kauppa.

SanomaWSOY maksaa CIG:stä noin 7,5 miljardia markkaa eli reilut 1,2 miljardia euroa. SanomaWSOY rahoittaa lokakuussa toteutettavan kaupan pankkilainoilla.

Yritysoston seurauksena SanomaWSOY perustaa uuden aikakauslehtiyksikön, johon se keskittää ostetun liiketoiminnan sekä oman aikauslehtipuolensa eli Helsinki Median toiminnot. Yksikön päätoimipaikaksi tulee Hollanti.

Yksikön johtajaksi ja hollantilaisen emoyhtiön toimitusjohtajaksi tulee Theo Bouwman, joka on vastannut CIG:stä VNU:n hallituksen jäsenenä. Varatoimitusjohtajaksi nimetään myös Helsinki Median toimitusjohtajana jatkava Eija Alasmaa.

Kaupan jälkeen SanomaWSOY:stä tulee viiden Euroopan maan johtava aikakauslehtikustantaja. CIG julkaisee yli 250 lehteä ja on alan markkinajohtaja Hollannissa, Belgiassa, Unkarissa ja Tsekissä.

Hollantilaisyhtiö on saavuttanut vahvan aseman etenkin naistenlehtipuolella, mutta sen kustantamaan lehtiryppäseen kuuluu myös nuortenlehtiä, miestenlehtiä, sarjakuvia ja harrastelehtiä.

CIG:n ja Helsinki Median yhteinen liikevaihto on tänä vuonna noin kuusi miljardia markkaa. Koko SanomaWSOY-konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin 8,6 miljardia markkaa.

STARTEL