Telecom Italian pääomistaja vaihtuu

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kaapeleita ja autonrenkaita valmistavan Pirellin ja vaateyhtiö Benettonin muodostama konsertio aikoo ostaa Luxemburgissa toimivalta holding-yhtiö Belliltä sen osuuden tietotekniikkayhtiö Olivetista.

Kauppa merkitsee käytännössä sitä, että ostajat saavat johtoaseman tietotekniikkajätti Telecom Italiasta. Kaupan myötä Pirelli ja Benetton`s Edizione Holding saavat haltuunsa 27 prosentin osuuden Telecom Italiasta.

Kauppahinta olisi 7 miljardia euroa eli yli 41 miljardia markkaa. Kauppa vaatii Bellin osakkeenomistajien suostumuksen. Yhtiöiden johdossa kauppa on jo sovittu.

Telecom Italian omistukseen kuuluu maan suurin matkapuhelinoperaattori TIM, maan suurin Internet- portaali Tin.it sekä johtava Internet-palvelujen tuottaja.

Kaupasta on huhuttu Italiassa jo viikkojen ajan.

Pirelli kertoi maaliskuussa, että se aikoo investoida tämän vuoden aikana 400 miljoonaa euroa (lähes 2,4 mrd mk) telekommunikaatioon ja 330 miljoonaa euroa (vajaa 2 mrd mk) rengasbisnekseen.

Pirelli kertoo jatkosuunnitelmistaan maanantaina. Pirellin johtaja Marco Tronchetti ilmoitti, että ainakin Telecom Italian pääjohtaja vaihtuu. Tähän saakka johtajana on toiminut Roberto Colannino.

AP, AFP