1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Merivartiosto etsi sukellusvenettä kaksi päivää

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Porvoon edustalla on etsitty sukellusvenettä kaksi päivää. Etsinnät Emäsalon luotsiaseman tuntumassa lopetettiin tuloksettomina tiistai-illalla. Havainto sukellusveneestä saatiin kymmenen hengen veneilijäporukalta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Merivartiosto sai maanantaita vasten yöllä havaintoilmoituksen sukellusveneestä Emäsalon luotsiaseman edustalla lähellä Porvoota.

Etsinnät alkoivat välittömästi ja niitä jatkettiin tuloksettomina tiistai-iltaan asti, vahvistaa Suomenlahden merivartioston komentaja Timo Eckstein.

Ecksteinin mukaan etsinnät eivät kuitenkaan ole osoittaneet, että sukellusvene olisi liikkunut alueella. Komentajan mukaan havaintoalueella vettä on sen verran matalalti, että hän epäilee sukellusveneen mahdollisuuksia liikkua alueella.

Merivartioston ulkovartiolaivan ja partioveneen lisäksi etsintöihin osallistui myös kaksi merivoimien ohjusvenettä, valvontalentokone ja -helikopteri.

Samalla alueella hieman pohjoisempana on tehty sukellusvenehavainto myös juhannuksena. Silloin sukellusveneen epäiltiin liikkuneen aivan Sköldvikin öljysataman edustalla. Havainto on kuitenkin myöhemmin osoittautunut hylkeeksi tai linnuksi.

YLE24

Lue seuraavaksi