Metsästäjät karhu- ja sorsajahdissa

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Karhun metsästyskausi alkoi maanantaina keskiyöllä. Puolilta päivin metsästäjät pääsivät myös sorsajahtiin. Karhunkaatolupia on tälle vuodelle myönnetty kaikkiaan 125 eli saman verran kuin viime vuonna.

Sorsajahdissa sen sijaan vilske on huomattavasti suurempi, sillä maamme lähes 300 000 metsästäjästä sorsajahtiin lähtee noin 200 000 metsästäjää.

Vesilintukantojen lasketaan olevan tänä vuonna viimevuotisella tasolla, mutta poikasia on syntynyt aiempaa enemmän. Eritoten metsästyksen kannalta tärkeimmällä lajilla heinä- eli sinisorsalla on ollut paljon poikasia.

Joulukuun lopussa päättyvällä kaudella saa metsästää heinäsorsia, taveja, heinätaveja, jouhisorsia, lapasorsia, haapanoita, telkkiä, punasotkia, tukkasotkia, nokikanoja, meri-, metsä- ja kanadanhanhia sekä merilinnuista haahkoja.

Kanadanhanhen metsästykseen ei tarvita enää pyyntilupaa riistanhoitopiiriltä. Merihanhi on rauhoitettu Kainuun riistanhoitopiirissä sekä Vaalan riistanhoitoyhdistyksessä käynnissä olevan Oulunjärven palautusistutuskokeilun vuoksi.

Allin, isokoskelon ja tukkakoskelon metsästys alkaa vasta syyskuun alusta.

STT